TeamUp genomineerd voor de Laureus Sport for Good Award

Wat heeft TeamUp met Max Verstappen, Naomi Osaka en Rafael Nadal gemeen? Ze zijn allemaal ooit genomineerd voor de Laureus Sport for Good Award. 

De Award erkent een persoon of organisatie die, naar de mening van de leden van de Laureus World Sports Academy, een significante bijdrage heeft geleverd om het leven van kinderen en jongeren door middel van sport te verbeteren.

Over TeamUp
TeamUp is een programma dat met gestructureerde spel- en bewegingsactiviteiten psychosociale steun biedt aan kinderen getroffen door conflict en migratie, ontwikkeld door Save the Children, UNICEF Nederland en War Child.

Vorig jaar nam de Oekraïense profvoetballer Andriy Shevchenko deel aan een TeamUp-sessie in Polen. Hij erkende de belangrijke rol van sport en spel bij de ondersteuning van kinderen om te gaan met de gevolgen van oorlog op hun geestelijke en psychosociaal welzijn.

Enorme erkenning
“De nominatie voor de Laureus Sport for Good Award is een enorme erkenning voor ons werk met en voor kinderen die zijn getroffen door oorlog en conflicten over de hele wereld” zegt Pim Kraan, directeur van Save the Children Nederland. 

TeamUp heeft duizenden kinderen bereikt die getroffen zijn door oorlog en conflicten door samen te werken met vele organisaties over de hele wereld.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie in april.

>