Fotoserie: Onvoorwaardelijke liefde

In de ondervoedingskliniek van het Central Hospital in Beira, Mozambique, wijken de moeders geen seconde van de zijde van hun zieke kind. Fotograaf Chris de Bode werd diep geraakt door de intense liefde die hij daar voelde. Om hen te eren, maakt hij er een bijzondere fotoserie van de onvoorwaardelijke liefde van de moeders voor hun kinderen.  

Zakina en Jacinta

Jacinta (44 jaar, vrijwilliger van Save the Children) met Zakina (11 jaar): “We hebben een hele sterke band. Ik heb nog een dochter, maar met Zakina ben ik closer. Ze is mijn leven. Ik kan niet geloven dat ze zo ziek is geworden. Pas geleden ging ze nog naar school.”

Iron en Judithi

Judithi (37 jaar) met Iron (7 maanden): “Hij is mijn toekomst.”

Domingi en Aginilda

Aginilda (36 jaar) met Domingi (1 jaar en 3 maanden): "Domingi is de enige die ik in mijn leven nodig heb. Hij is mijn zoon, mijn verantwoordelijkheid. Hij moet groot worden. Hij moet iemand worden. Dat is de belangrijkste taak in mijn leven."

Darito en Emilia

Emilia (26 jaar) met Darito (1 jaar): "Darito is mijn zoon. Ik doe niets liever dan voor hem zorgen. Het breekt mijn hart om hem zo ziek te zien."

Junior en Vovo

Vovo (60 jaar) met Junior (2 jaar en 6 maanden): "Junior’s moeder is overleden. Ik ben nu zijn moeder en hij is mijn zoon. Ik zie mijn dochter in hem."

Luisa en Anna

Anna (20 jaar) met Luisa (1 jaar en 4 maanden): "Ik weet nog goed dat ik haar voor het eerst zag na de geboorte: ze was zo mooi en ik was zo gelukkig. Ik ben zo trots op haar. Ik groei een beetje, elke keer dat ik haar zie."

Fotograaf Chris de Bode
Fotograaf Chris de Bode (1965) is sinds 1988 professioneel fotograaf. In zijn loopbaan heeft hij diverse Zilveren Camera awards en internationale vakprijzen gewonnen met zijn werk. Zijn foto’s verschenen in gerenommeerde internationale tijdschriften en kranten, zoals de National Geographic, Time Magazine en FOAM.

Kijk voor meer informatie op www.chrisdebode.com.

Geef kwetsbare kinderen een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer