Bestel het boek De Rode Koffer

Save the Children heeft samen met de Nationale Postcode Loterij de schrijfwedstrijd ‘Schrijven voor Afghanistan’ georganiseerd.

Het winnende verhaal van de schrijfwedstrijd is vertaald en opgenomen in een van de kinderboeken voor Afghanistan. Daarnaast vormen 20 ingezonden verhalen samen het boek ‘De Rode Koffer’. Dit boek is hier te bestellen.

De Rode Koffer

Het kinderboek 'De Rode Koffer' (leeftijd 8-12 jaar) bevat 20 verhalen die zijn ingezonden voor de schrijfwedstrijd 'Schrijven voor Afghanistan'. De verhalen zijn geïllustreerd met prachtige aquarellen. Het land Afghanistan vormt de rode draad. 
 
Bestel het boek 'De Rode Koffer'

Afghanistan: betere toekomst begint bij kinderboeken

Lezen is voor kinderen in Nederland vanzelfsprekend, maar ook Afghanistan kent van oorsprong een rijke literaire traditie. Verhalen zijn weliswaar van generatie op generatie overgedragen, maar veel Afghaanse kinderen hebben nog nooit een boek ingezien.

​Met steun van de Nationale Postcode Loterij laat Save the Children maar liefst 460.000 boeken verspreid in Afghanistan. Op scholen, bij mensen thuis en in kleine bibliotheekjes.

Lees meer over dit programma

Geef kinderen in Afghanistan een eerlijke kans op een toekomst.

Jouw hulp is dringend nodig. Help je mee?

Ja, ik doneer