Een echte held verzamelt geld
voor kinderen in nood

Helemaal alleen op de wereld

De kerstperiode is de tijd van het jaar voor warmte, gezelligheid en eindeloos met familie aan tafel zitten. Joy (12) uit Zuid-Soedan kon 4 jaar lang alleen maar dromen van samenzijn met haar familie. 

Toen ze acht jaar oud was, raakte ze haar familie kwijt tijdens een aanval op haar dorp. Ze zwierf alleen op straat, totdat de medewerkers van Save the Children haar vonden en naar een opvangcentrum brachten. Het lukte Save the Children om haar ouders te vinden en na vier jaar kon ze met hen herenigd worden. 

Er zijn in Zuid-Soedan duizenden kinderen net als Joy helemaal alleen. Zij lopen groot risico om slachtoffer te worden van uitbuiting, (seksueel) misbruik of rekrutering voor de gewapende strijd. Save the Children is in Zuid-Soedan de coördinerende organisatie voor de hereniging van kinderen. Sinds de start van het conflict hebben we al 6.000 kinderen kunnen herenigen met ouders of familie. 

Het tijdelijk opvangen en herenigen van een kind met zijn familie kost gemiddeld € 825,-, maar is uiteindelijk niet in geld uit te drukken. Je kunt een deel van de zoektocht op je nemen of andere helden oproepen om ook een heldendaad te verrichten. Uiteindelijk gaat Save the Children’s Foute Kersttruiendag erom dat zo veel mogelijk helden in foute kersttrui geld inzamelen voor kinderen zoals Joy! Samen kunnen we een verschil maken.
 

Meedoen is simpel

Iedereen kan meedoen met Foute Kersttruiendag! En dit is nóg makkelijker dan je denkt, want wij helpen je op weg. Hoe dan?
Dat check je hier

Voor kinderen in nood

Geen enkel kind hoort met Kerst alleen te zijn, honger te lijden of het koud te hebben. Juist zij kunnen een redder in nood gebruiken.
Lees meer

Doe mee & meld je aan!

Sta jij te popelen om jezelf in een foute kersttrui te hijsen? Held! Meld je snel aan en ontvang gratis ons foute kersttruien inspiratiepakket.
Ja ik doe mee