MAAK HIER JE OPBRENGST OVER

Een echte held verzamelt geld!

Doneer nu

Zo maak je Foute Kersttruiendag tot een succes!

Foute Kersttruiendag is superleuk, maar weet je ook waarvoor je het doet? In Nederland is Kerst een tijd van gezelligheid en urenlang samen dineren met vrienden of familie, maar voor kinderen in nood is dit helaas anders. Zij groeien op in oorlog of zijn getroffen door een ramp en gaan een hele andere Kerst tegemoet. Daarom zamelen wij tijdens Foute Kersttruiendag geld in voor deze kinderen, zodat ook zij genoeg te eten hebben, zeker zijn van een dak boven hun hoofd en veilig bij hun familie kunnen zijn. 

3 heldentips om direct aan de slag te gaan

Kriebelt het nu al? Lees dan onderstaande tips die ervoor zorgen dat je all (f)out kan gaan! 

  • DE ZOUTEKAUW - Bak koekjes, taart, cupcakes, quiches of andere culinaire baksels en verkoop deze in je foute kersttrui op 13 december. Vraag ook of je collega’s in de keuken aan de slag gaan en zonder al te veel moeite hebben jullie een tafel vol handelswaar én ee prachtbedrag bij elkaar verzameld voor kinderen in nood!
  • DE BORRELKONING(IN) - Organiseer een kerstborrel in foute kersttrui of vraag of de jaarlijkse kerstborrel in het teken mag staan van Save the Children’s Foute Kersttruiendag. De opbrengst gaat natuurlijk naar kinderen in nood!
  • VERSIER JE BAAS OF LERAAR – maak en kies de twee foutste truien die je baas of leraar kan dragen, zet ze een paar weken voor Foute Kersttruiendag op een prominente plek met een donatiebox voor iedere trui. De foute kersttrui met de meeste donaties is de winnaar en zal je baas of leraar DE HELE DAG moeten dragen!
Meld je nu aan voor nog meer gratis tips en ideeën. En onthoud - elke euro die je weet op te halen, helpt een kind in nood.

Deze helden kwamen vorig jaar al met succes in actie!

Foute Kersttruiendag op basisschool Essesteijn in Voorburg

Om Foute Kersttruiendag in de ochtend af te trappen werd er met ruim 500 kinderen en leerkrachten een levende kerstboom gevormd. Zoveel mogelijk kinderen droegen een 'foute kersttrui' en een kerstmuts en namen een lampje mee zodat de kerstboom ook echt licht gaf. 
Om zoveel mogelijk geld op te halen, werd er door groep 8B een mini kerstmarkt georganiseerd. Groep 3C maakte en verkocht kerststukjes en er waren ook individuele leerlingen die geld inzamelden door bijvoorbeeld kerstknutsels te maken en in de wijk te verkopen. 

Kerstkoekjesverkoop voor kinderen in nood

Mees Lavrijssen, 7 jaar, heeft uren in de keuken gestaan om de lekkerste zelfgemaakte kerstkoekjes te maken. Na het zien van een filmpje hoe kinderen, net zo oud als hij zelf, met een hongerige maag naar bed gaan, het koud hebben of helemaal alleen zijn, wilde Mees heel graag direct in actie komen! Een hele dag heeft hij zijn zelfgemaakte kerstkoekjes verkocht.

Doneer hier voor kinderen in nood

Doneer nu

Meedoen is simpel

Iedereen kan meedoen met Foute Kersttruiendag! En dit is nóg makkelijker dan je denkt, want wij helpen je op weg. Hoe dan?
Dat check je hier

Voor kinderen in nood

Geen enkel kind hoort met Kerst alleen te zijn, honger te lijden of het koud te hebben. Juist zij kunnen een redder in nood gebruiken.
Lees meer

Doneer hier je opbrengst!

Fantastisch dat je in actie bent gekomen voor kinderen in nood! Maak hier je opbrengst over!
Maak je opbrengst hier over