KOM IN ACTIE VOOR SAVE THE CHILDREN IN JE FOUTE KERSTTRUI

Een echte held verzamelt geld

Meld je aan

Vraag? Antwoord!

Foute Kersttruiendag, is dat een nationale feestdag?
Foute Kersttruiendag is (nog) geen officiƫle feestdag, maar het is wel de 3e keer dat Save the Children deze dag in Nederland organiseert. Mensen in het Verenigd Koninkrijk en Italiƫ vieren dit fenomeen overigens al veel langer, want daar doet Save the Children dit al ruim 10 jaar.

Waarom een Foute Kersttrui?
Met een Foute Kersttrui – de naam zegt het al – sta je natuurlijk behoorlijk voor gek. Je moet dus best een held zijn om zo’n trui te dragen. Daarom zet Save the Children dit najaar de dragers van Foute Kersttruien neer als echte helden onder het motto “Een echte held verzamelt geld.”

Wat is dan de bedoeling?
Je kan vervolgens in je Foute Kersttrui twee dingen doen:

  1. Bedenk een gekke, lekkere, heldhaftige, sportieve of kerstige inzamelingsactie waarvan de opbrengst naar Save the Children gaat en trek een Foute Kersttrui aan. Of:
  2. Trek een Foute Kersttrui aan in een situatie of omgeving die volslagen idioot of totaal ongepast is en laat daar je vrienden/collega’s voor betalen. Durf je je vrienden niet te vragen? Maak dan zelf een kleine donatie over.

Mag het alleen op Foute Kersttruiendag?
Op 13 december is het Foute Kersttruiendag. We vinden het leuk als op die dag zo veel mogelijk mensen voor gek staan. Maar als je er geen genoeg van kan krijgen of als de 13e niet uit komt, dan mag je natuurlijk ook op een andere dag.

Waar gaat de opbrengst van mijn actie naartoe?
Foute Kersttruiendag is een actie vol gekkigheid en lol, maar de aanleiding is bloedserieus. Want in Nederland is de kerst een tijd van gezelligheid, samen met familie en vrienden. Voor kinderen in nood -omdat zij opgroeien in een oorlog of getroffen zijn door een ramp- valt er weinig te lachen. Daarom richten we ons voor Foute Kersttruiendag vooral op het inzamelen van geld voor kinderen in nood zodat ook zij bij hun familie kunnen zijn, voldoende voedsel hebben, zeker zijn van een dak boven hun hoofd en dat ze zich veilig voelen. 

Zeg, zijn die Foute Kersttruien niet heel fout?
Bij Save the Children houden we erg van recyclen, het milieu en van creativiteit. Maak dus je eigen Foute Kersttrui door een gewone trui uit je kast te pakken en deze te versieren met lampjes, lapjes, ballen, glitters en andere ongein. Leef je uit en heb je geen inspiratie? Kijk dan op www.savethechildren.nl/kerst. Oh, en zet het resultaat even op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtags #foutekersttruiendag18 en #savethechildren!

Waarom moet ik me aanmelden?
We zijn bij Save the Children nogal nieuwsgierig aangelegd en willen dus graag weten wat voor leuke acties er georganiseerd worden en wie er allemaal voor gek gaan lopen. Als beloning sturen wij je tijdens de actie leuke inspiratie en maffe kerstgekkigheid. Bovendien kan jij handige promotiemiddelen downloaden en een online donatiebox aanmaken. 
Aanmelden kan op www.savethechildren.nl/held

Hoe kan ik het makkelijkste geld inzamelen?
Als je je hebt aangemeld, dan kan je een digitale collectebus aanmaken zodat je vrienden daar hun bijdrage in storten. Maar je kan dan ook handige etiketten downloaden om op een jampot of schoenendoos te plakken om als donatiebus te gebruiken.

Waar stort ik dan de opbrengst van mijn heldhaftige optreden?
De donaties in de online collectebus komen automatisch bij ons terecht. Alles wat je in jampotten en dozen verzamelt, kan je (het liefst voor 26 december 2019) overmaken naar Save the Children: rekening NL24 RABO 0343 5000 00 o.v.v. (school)naam foute kersttrui. Een andere optie is doneren via onze donatiepagina.

Ga ik bergen post van jullie krijgen als ik me aanmeld?
We sturen je het liefst alle informatie per digitale post (want we houden van recyclen en het milieu, weet je nog). Als je je hebt aangemeld, krijg je – als je dat wilt- ongeveer een week na aanmelding een inspiratiepakketje per post. Daarmee kan je je baas, collega’s en vrienden overtuigen om ook mee te doen. Daarna sturen we vanaf 1 november met enige regelmaat (maar pin ons er niet op vast) een e-mail met inspiratie, nuttige informatie en gezellige filmpjes naar je toe. Na de actie krijg je geen post meer van ons, tenzij je dat zelf graag wil

Ik heb een trui geknutseld, een actie georganiseerd en ik sta voor gek: hoe kan ik dat aan jullie laten zien?
Deel je foto’s op Twitter en Instagram met de hashtags #foutekersttruiendag18 en #savethechildren of zet ze op onze speciale Foute Kersttruiendag Facebookpagina. Weet je wat: deel het via allemaal!

Wie kan ik benaderen als ik nog andere vragen heb?
Voor al je vragen, neem contact op met het Kersttruien Hoofdkwartier op 070 - 338 44 48 of mail naar [email protected].
 
Ik ben een bedrijf: ik wil geen actie organiseren maar wel op een andere manier bijdragen aan kinderen in nood en/of aan de actie Foute Kersttruiendag. Kan dat?
Wees welkom! Er zijn diverse mogelijkheden voor een samenwerking, bijvoorbeeld door productpromotie, PR of employee engagement. Neem hiervoor contact op met Luuk Senten van Save the Children op 070-3384448 of [email protected]