DONEER HIER JE OPBRENGST

Een echte held verzamelt geld

Doneer nu

Vraag? Antwoord!

Save the Children's Foute Kersttruiendag, is dat een nationale feestdag? 
Save the Children's Foute Kersttruiendag is (nog) geen officiële feestdag, maar het is wel de 4e keer dat Save the Children deze dag organiseert. Mensen in het Engeland en Italië vieren dit fenomeen overigens al veel langer, want daar doet Save the Children dit al ruim 10 jaar!

Waarom een foute kersttrui? 
In je foute kersttrui heb je superkrachten om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood. Jouw foute kersttrui maakt het verschil tussen een maaltijd of niks te eten. Tussen alleen slapen op straat of in een warm bed in onze veilige opvang. Of tussen rillen van de kou en een behaaglijke warme trui. Je bent al een held als je een foute kersttrui draagt. Maar je bent pas écht een held als je in je foute kersttrui geld inzamelt voor kinderen in nood. Daarom zet Save the Children dit najaar de dragers van Foute Kersttruien neer als echte helden onder het motto “Een echte held verzamelt geld.”  

Wat is dan de bedoeling? 
Je kan in je foute kersttruie twee dingen doen:

  • Trek je foute kersttrui aan, bedenk een gekke, lekkere, heldhaftige, sportieve of kerstige inzamelingsactie en zorg er voor dat iedereen een donatie doet voor jouw heldenactie!
  • Trek je foute kersttrui aan en maak een donatie over aan Save the Children of steun andersmans actie.

Het doel is om iedereen die een foute kersttrui draagt een bedrag te laten doneren! Zelfs een klein bedrag helpt al om samen een groot resultaat te behalen!

Kan ik alleen op Foute Kersttruiendag in actie komen? 
Op 13 december is het Save the Children’s Foute Kersttruiendag. We vinden het leuk als op die dag zo veel mogelijk mensen aandacht vragen voor kinderen in nood door het aantrekken van de foute kersttrui. Maar als je er geen genoeg van kan krijgen of als de 13e niet uit komt, dan mag je natuurlijk ook op een andere dag je heldendaad verrichten!

Waar gaat de opbrengst van mijn heldenactie naar toe? 
Save the Children's Foute Kersttruiendag is een actie vol gekkigheid en lol, maar de aanleiding is bloedserieus. Want in Nederland is Kerst een tijd van gezelligheid, samen met familie en vrienden. Voor kinderen in nood -omdat zij opgroeien in een oorlog of getroffen zijn door een ramp- valt er weinig te lachen. Daarom richten we ons op Foute Kersttruiendag vooral op het inzamelen van geld voor kinderen in nood zodat ook zij bij hun familie kunnen zijn, voldoende voedsel hebben, zeker zijn van een dak boven hun hoofd en dat ze zich veilig voelen.

Zijn die foute kersttruien niet heel fout? 
Bij Save the Children houden we erg van recyclen, het milieu en van creativiteit. Maak dus je eigen foute kersttrui door een gewone trui uit je kast te pakken en deze te versieren met lampjes, lapjes, ballen, glitters en andere ongein. Leef je uit en heb je geen inspiratie? Klik dan hier! Oh, en zet het resultaat even op Instagram, Facebook of Twitter met de hashtags #foutekersttruiendag19 en tag @savethechildrennl zodat iedereen jouw heldendaad kan bewonderen!

Waarom moet ik me aanmelden? 
We zijn bij Save the Children nogal nieuwsgierig aangelegd en willen dus graag weten wat voor leuke heldenacties er georganiseerd worden voor kinderen in nood. Als beloning sturen wij je tijdens de actie leuke inspiratie en maffe kerstgekkigheid. Bovendien kan jij handige promotiemiddelen downloaden en een online donatiebox aanmaken.
Nog niet aangemeld? Dit kan hier! 

Hoe kan ik het makkelijkst geld inzamelen? 
Als je je hebt aangemeld kan je hier heel eenvoudig een eigen actie aanmaken.
Zorg vervolgend dat zo veel mogelijk mensen van je heldendaad af weten, want al die kleine donaties bij elkaar zorgen samen voor een prachtig resultaat!

  • Hang je kantoor, winkel of buurt vol met posters
  • Enthousiasmeer je manager, bedrijfsleider, directie of clubbestuur zodat ook zij hun steentje bijdragen
  • Stuur de kant en klare e-mails of uitnodiging naar al je collega’s, vrienden, teamleden en/of familie, zodat iedereen Save the Children’s Foute Kersttruiendag in de agenda heeft staan
  • Herinner iedereen regelmatig via mail en social media dat het bijna zover is!
  • Gebruik op de dag zelf hashtag #foutekersttruiendag19 en tag @savethechildrennl.

Probeer iedereen een donatie te laten doen voor jouw heldendaad. Zelfs een kleine bijdrage helpt al om samen een groot resultaat te behalen!

Waar stort ik dan de opbrengst van mijn heldenactie? 
De donaties van je online actiepagina komen automatisch bij ons terecht. Alles wat je in jampotten en dozen verzamelt, kan je (het liefst voor 26 december) overmaken naar Save the Children: IBAN: NL24RABO0343500000 o.v.v. foutekersttrui.

Ga ik bergen post van jullie krijgen als ik me aanmeld? 
We sturen je het liefst alle informatie per digitale post (want we houden van recyclen en het milieu). Als je je hebt aangemeld, krijg je -als je dat wilt- ongeveer een week na aanmelding een inspiratiepakket per post. Daarmee kan je je baas, collega’s, vrienden en familie overtuigen om ook mee te doen. Daarna sturen we vanaf 4 november met enige regelmaat een e-mail met inspiratie, nuttige informatie en gezellige filmpjes naar je toe. Na de actie krijg je geen post meer van ons, tenzij je dat zelf graag wil.

Ik heb een trui geknutseld, een actie georganiseerd en aandacht gevraagd voor kinderen in nood: hoe kan ik dat aan jullie laten zien? 
Deel je foto’s op Social Media met de #foutekersttruiendag19 en tag @savethechildrennl zodat iedereen je heldendaad kan bewonderen!

Wie kan ik benaderen als ik nog andere vragen heb? 
Heb je een vraag over de inspiratiematerialen of wil je graag een kerstmop of je heldendaad met ons delen? Neem dan contact op met het Foute Kersttruien Hoofdkwartier van Save the Children!

Onze kerstelfjes zitten -natuurlijk in foute kersttrui- klaar om je te helpen. 
Bel 070 - 3384448 of stuur een mailtje naar [email protected].

Save the Children's Foute Kersttruien Hoofdkwartier
Laan van Nieuw Oost-Indië 131
2592 BM Den Haag

Ik heb een bedrijf en wil geen actie organiseren maar wel op een andere manier bijdragen aan kinderen in nood en/of aan de Foute Kersttruiendag. Kan dat? 
Wees welkom! Er zijn diverse mogelijkheden voor een samenwerking, bijvoorbeeld door productpromotie, PR of employee engagement. Neem hiervoor contact op met Luuk Senten van Save the Children op 070-3384448 of [email protected]

Doneer hier voor kinderen in nood

Doneer nu