Ugly Sweater Run

Kerst is een magische tijd met twinkelende lampjes, kerstballen, sneeuwpoppen, engelenhaar en slingers. En op 13 december komt dat allemaal samen - op een trui. Op Save the Children’s Foute Kersttruiendag trekken duizenden mensen overal in Nederland hun foutste kersttrui aan voor het goede doel.

Een dag later is de Ugly Sweater Run waar duizenden mensen zwoegend en zwetend in hun foute kersttrui een eindje gaan rennen. De relatie tussen beiden is vrij duidelijk: de liefde voor de foute kersttrui verbindt ons! En dus hebben we de handen ineen geslagen: van elke deelname doneert de organisatie van de Ugly Sweater Run 1 euro aan Save the Children. 

Met een foute kersttrui -de naam zegt het al- sta je natuurlijk behoorlijk voor gek. Je moet dus best een held zijn om in zo'n trui door het Vondelpark te rennen. Maar je bent pas echt een held als je geld inzamelt voor kinderen in nood.

Je zult verbaasd zijn hoeveel van je buren, vrienden en familie bereid zijn om jouw Ugly Sweater Run te sponsoren. Met de opbrengst van alle kerstgekkigheid helpen we kinderen in nood: want ook met Kerst hoort niemand alleen te zijn, met een hongerige maag naar bed te gaan of het koud te hebben. Jouw bijdrage gebruiken we om alleenstaande kinderen te herenigen met hun ouders, voedsel uit te delen en voor warme kleding, schoenen of dekens.

Voor kinderen in nood

Geen enkel kind hoort met kerst alleen te zijn, honger te hebben of het koud te hebben. Word een held voor een kind in nood.
Lees meer

Doe ook mee!

Kan je niet wachten met geld inzamelen? Maak dan alvast je actiepagina aan.
Lees meer

Ugly Sweater Run

HoHoHo! Je moet je natuurlijk wel even aanmelden voor de Ugly Sweater Run: anders valt er niks te zweten!
Meld je aan