Vraag? Antwoord!

Wat is Save the Children Foute Kersttruiendag?
We vragen mensen om op vrijdag 15 december samen te komen in hun favoriete, al dan niet extra gedecoreerde foute kersttrui en € 3,- te doneren. Door met zoveel mogelijk mensen mee te doen redden we - overal ter wereld -  de levens van kinderen die in de kou staan.
 
Wanneer is het?
Foute Kersttruiendag is officieel op vrijdag 15 december 2017. Mocht deze datum niet uitkomen, voel je vooral vrij om mee te doen op een moment dat het jou en de anderen beter uitkomt.
 
Kan ik het op elk moment doen?
Zeker! We sturen aan op 15 december. Mocht dat in jouw geval echter niet lukken, dan trek je die foute trui gewoon op een ander moment rond de kerstdagen aan. Het belangrijkste is dat we geld ophalen voor kinderen die het koud hebben.
 
Wie kan meedoen?
Iedereen! We willen plezier maken in kantoren, huizen en op scholen door het hele land. Dus mobiliseer je collega’s, je school, je vrienden en familie en verzamel zo veel mogelijk geld om het leven van kinderen te redden.
 
Is het alleen voor groepen?
Welnee. Foute Kersttruiendag is voor iedereen - individuen én groepen. Als je besluit om solo te gaan, kan je nog altijd heel veel plezier hebben. Als je maar aan iedereen vertelt waaróm je er zo raar bijloopt. Wie weet doneren ze dan ook wat...
 
Hoe melden ik me/we ons aan?
Je kan je hier aanmelden of bellen naar het Kersttruien Hoofdkwartier op 070 - 338 44 48.  
 
Moet ik een trui kopen?
Nee hoor. Als je geen wollige creatie in je garderobe hebt, waarom dan niet zelf iets kunstig en fouts creëren? Of je nu een saaie trui met klatergoud versiert, helemaal uit je dak gaat met pailletten en sneeuwmannetjes of dat je je eigen trui breit… we kunnen niet wachten om te zien wat je ervan hebt gemaakt!

Ik wil graag kleding doneren. Kan dat?
Wij waarderen het gebaar, maar wij kopen hulpgoederen zoveel mogelijk in de landen waar we werken. Dit is meestal veel goedkoper en effectiever dan de hulpgoederen in Nederland te verzamelen en te vervoeren. Tegelijkertijd steunen we zo de lokale economie. En het is ook beter voor het klimaat. Als het niet mogelijk is om producten lokaal in te kopen, worden ze in de buurlanden gekocht. Een mooi alternatief: verkoop je spullen op internet en doneer het verkoopbedrag aan Save the Children.

€ 3,- voor een trui - klopt dat wel?
Wij kopen hulpgoederen zoveel mogelijk in de landen waar we werken. De prijzen liggen hier meestal veel lager dan bij ons in Nederland. Omdat de prijzen per land variëren, hebben we een afgerond gemiddelde als kostenvoorbeeld genomen. Uiteraard hanteren wij altijd strikte standaarden waar producten aan moeten voldoen.  

Kan ik meer geld dan € 3,- inzamelen?
Nou, graag! Wij raken helemaal geïnspireerd door alle gekkigheid die mensen bedenken om meer geld in te zamelen zodat we meer levens kunnen redden. Dus als je altijd al iets gedurfds, iets anders of iets volslagen idioots met je kerstoutfit wilde doen, dan is dit je kans! Doe met ons mee, dan ontvang je ons gratis inspiratiepakket boordevol geweldige ideeën voor het ophalen van geld voor kinderen in de kou.
 
Wanneer ontvang ik mijn inspiratiepakket?
Wij beginnen halverwege oktober met de verzending. Heb je begin november nog niets van ons gehoord? Neem dan even contact met ons op.
 
Hoe helpt het geld dat ik inzamel?
Het geld dat je inzamelt en doneert door een foute kersttrui te dragen zal de kinderen allereerst uit de kou halen. Maar daar houdt het niet op. Omdat kinderen overleven, hebben ze weer een eerlijke kans op een toekomst. En ook daar helpt Save the Children ze bij.
 
Ik heb een waanzinnige Foute Kersttrui aan – hoe kan ik die laten zien?
Deel je foto’s op Twitter en Instagram met #fkd17 en #foutekersttruiendag of zet ze op onze speciale Foute Kersttruiendag Facebook-pagina. En nog liever op allemaal!
 
Wie kan ik benaderen als ik nog andere vragen heb?
Voor al je vragen, neem contact op met het Kersttruien Hoofdkwartier op 070 - 338 44 48 of mail naar [email protected].
 
Hoe stort ik de opbrengst van al onze gekkigheid?
Het is fijn als je je bijdrage vóór 26 december 2017 overmaakt op rekening NL74ABNA0707070252 o.v.v. foutekersttrui. Online doneren kan ook op savethechildren.nl. Nóg handiger is een een online collectebus. Die maak je eenvoudig aan op www.foutekersttruiendag.digicollect.nl.