LEEF VANDAAG. GEEF OM MORGEN.

Kinderen in uw testament

Wilt u (niet alleen uw eigen) kinderen een betere toekomst nalaten?

Een testament stelt u in staat om na uw dood te zorgen voor uw nabestaanden. Als u daarnaast een goed doel opneemt in uw testament, zorgt u bovendien voor de toekomst van de wereld. Door Save the Children op te nemen in uw testament laat u voor kinderen wereldwijd hoop, perspectief en kansen na.

Kinderen zijn onze toekomstige generatie leiders, ondernemers, consumenten en opvoeders. Investeren in kinderen, betekent investeren in veiligheid en economische ontwikkeling: want zolang kinderen een perspectief hebben, heeft de samenleving een perspectief. Onze medewerkers staan daarom overal ter wereld naast de meest onderbedeelde kinderen. Wij helpen en begeleiden kinderen, net zolang totdat ze weer perspectief hebben op een goede en gezonde toekomst.

Erfgenaam
U kunt Save the Children opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Save the Children ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is. Met een bijdrage uit een nalatenschap kunnen kinderen wereldwijd overleven, leren en beschermd worden.

Legaat
Wilt u Save the Children niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u een legaat opnemen. Met een legaat stelt u vast welk geldbedrag u nalaat aan Save the Children.
Save the Children is door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Belangrijk is te weten dat nalaten aan een goed doel met een ANBI verklaring is vrijgesteld van belastingen. Dat betekent dat over het legaat of erfstelling geen erfbelasting (successierechten) wordt geheven.

Meer informatie?
Wilt u meer weten over hoe u Save the Children in uw testament kunt opnemen? Neem dan contact met ons op via 070-338 44 48 en vraag naar Chris Ochtrup. Of stuur haar een e-mail: Chris.Ochtrup@savethechildren.nl 

 

Doe de testament test