Word vrijwilliger

U kunt een gezicht geven aan Save the Children. Zo kunt u uitdragen dat u zich het lot van kinderen aantrekt.

Om kinderen te kunnen redden is het nodig dat het Nederlands publiek weet wat het werk van Save the Children inhoudt. We zijn immers grotendeels afhankelijk van de steun van mensen en bedrijven die zich het lot van kinderen aantrekken. Bovendien is het onze statutaire doelstelling om mensen voor te lichten over de situatie waarin nog te veel kinderen zich wereldwijd bevinden. Dat kunnen we niet zonder vrijwilligers, die Save the Children een gezicht geven. Wil jij bijdragen aan de naamsbekendheid van Save the Children en je vrijwillig inzetten om kinderen een toekomst te geven? Meld je dan aan als vrijwilliger. Zie ook overzicht vrijwillige acties.

Save the Children is op zoek naar vrijwilligers, die zich op een aantal fronten willen inzetten. Of je je nu eenmalig, een uurtje per maand of een dagdeel per week voor ons kan inzetten, we vinden het in alle gevallen fantastisch dat jij je tijd wilt besteden aan onze doelstellingen. Welk gezicht past het beste bij jou?

Facilitator recreatieve activiteiten voor gevluchte kinderen in Nederland 
We zijn op zoek naar gekwalificeerde vrijwillige ‘facilitators’ om de recreatieve activiteiten van het project ‘TeamUp’ op de verschillende locaties te faciliteren. Als facilitator ben je onderdeel van een enthousiast team van minimaal vier andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week faciliteren jij en je team recreatieve activiteiten zoals sport, spel en dans voor kinderen in de leeftijdscategorie 6-18 jaar. Deze kinderen verblijven in opvanglocaties voor asielzoekers en vluchtelingen. Je wordt getraind in de toepassing van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.

Bekijk de gehele vacature voor de vrijwillige functie: Facilitator recreatieve activiteiten voor gevluchte kinderen in Nederland of kijk op www.kinderenopdevlucht.nl voor meer informatie. 

Regiocoördinator
Regiocoordinatoren zijn de spin in het web in de regio. Zij sturen een groep vrijwilligers aan, coordineren de vrijwillige activiteiten in de regio, zijn het aanspreekpunt voor mensen die in actie komen en zijn het eerste aanpsreekpunt voor het hoofdkantoor. Ben jij goed in managen, motiveren en regelen? Dan is deze functie iets voor jou!

Ambassadeurs
Je bent letterlijk het gezicht van Save the Children in jouw regio. Je geeft voorlichting op scholen, neemt cheques in ontvangst, geeft presentaties en vertegenwoordigt Save the Children bij diverse activiteiten. Ben jij goed in het presenteren en wil je de stem zijn van duizenden kinderen wereldwijd? Word dan ambassadeur van Save the Children.

Evenementencoordinator
Een ster in organiseren en regelen? Dan zou je een fantastische evenementencoordinator voor ons zijn! Je organiseert evenementen voor Save the Children en helpt anderen bij de organisatie van hun actie of evenement.

Actievoerder/fondsenwerver
Wil je actief bijdragen aan de toekomst van kinderen? Kom dan in actie voor Save the Children en werf fondsen door middel van acties, evenementen en collectes. Je kan je eenmalig inzetten of opgenomen worden in onze pool van actievoerders en fondsenwervers.

Heb je vragen over een mogelijke inzet als vrijwilliger of over ons vrijwilligersnetwerk? Neem dan contact op met Joke Snelders op telefoonnummer 070-3384448 of stuur haar een e-mail.