Bestel je eigen droomboek

Prijswinnende fotograaf Chris de Bode portretteerde voor Save the Children de dromen van 58 kinderen in 13 landen waar wij actief zijn. Dit resulteerde in het fotoproject DREAM. Save the Children zet zich elke dag in om deze dromen een stap dichterbij te brengen. Zelden worden kinderen in hulpsituaties op een krachtige, positieve manier neergezet. Dat is precies wat dit 'droomboek' doet. Te midden van conflict, onzekerheid en ellende weten juist kinderen altijd hoop te houden en dit ook uit te stralen.
 

ja, ik geef graag een droom cadeau

"Zo vrij als een vogel" Dilan (21)

"Zo lang als ik me kan herinneren heb ik er van gedroomd om te vliegen, zo vrij zijn als een vogel. Ik ben een meisje van het Turkse platteland, in mijn wereld is vrijheid niet een gegeven.  Met moeite heb ik me kunnen losmaken van de ketens van mijn familietradities. Ik kan nu naar college, ik leid mijn eigen leven en ik help andere meiden om zelfstandig te zijn."
 
Dilan betaalt een hoge prijs
Dilan leeft in Istanbul, maar werd op het platteland geboren. Haar familie is erg traditioneel en vrouwenrechten worden niet gerespecteerd. Ze verruilde haar huis voor een onafhankelijk leven in Istanbul, maar voor een hoge prijs. Ze heeft geen contact meer met haar familie. Met dit fotoproject 'Droomboek' wil zij vrouwen en meisjes inspireren om hun dromen te volgen.’

Help een kind, geef een droom cadeau

Maak een ander of jezelf blij met dit bijzondere boek. De opbrengst gaat naar Save the Children. Help een kind, geef een droom cadeau. 

DREAM is een Engelstalig fotoproject uitgevoerd door fotograaf Chris de Bode in opdracht van Save the Children. Het Droomboek DREAM is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. 

Ja, graag ik wil het fotoboek DREAM (via bol.com)

"Ik vertel met mijn foto’s verhalen"

Fotograaf Chris: "Ik vertel met mijn foto’s verhalen. Het is mijn doel om in elke foto de emotie van het moment over te brengen en de mensen ermee te raken. Het creëren van deze droomfoto’s heeft een diepe impact op me gehad."
Ga naar meer foto's van Chris

Chris de Bode sprak in Mexico de tweeling Carmen en Guadelope (10 jaar). Na schooltijd gaan ze, net als veel andere kinderen, aan het werk in de stad om een paar extra peso’s te verdienen. Carmen: "Mijn zusje en ik dromen van een eigen verjaardagsfeestje. Dat hebben we nog nooit gehad."

Om een brug te slaan naar dromen van kinderen dichtbij, sprak Chris ook met Eurgenia (15) zij woont in een Dushihuis, een opvanghuis voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. Zij droomt ervan om ooit een eigen thuis te hebben met een vader en een moeder.