Leef vandaag
Geef om morgen

Save the Children in uw testament - de mogelijkheden

Om alles naar eigen wens te kunnen regelen – van het nalaten aan familie of vrienden tot nalaten aan een goed doel – is het belangrijk een testament op te maken. Of uw bijdrage nu klein of groot is, u maakt het verschil. Laten we samenwerken aan een gezamenlijke droom: een betere wereld voor kinderen.

Geen erfbelasting
Wilt u Save the Children opnemen in uw testament? Wij zijn door de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling' (ANBI). Er wordt dan geen erfbelasting geheven.

Vermeld onze statutaire naam, adres en KvK nummer in uw testament:

Stichting Save the Children Nederland
Postbus 82061
2508 EB Den Haag
KvK-nummer:  41201463

De mogelijkheden

Erfgenaam

U kunt Save the Children opnemen in uw testament als (mede)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Save the Children ontvangt dan een percentage van uw nalatenschap. U beslist zelf welk percentage dat is. Met een bijdrage uit een nalatenschap kunnen kinderen wereldwijd overleven, leren en beschermd worden.

Legaat

U kunt ons ook in uw testament opnemen middels een legaat. Save the Children ontvangt dan een vast geldbedrag of een goed, zoals een huis, schilderij of meubelstuk. Het goed wordt geveild en de opbrengst is voor Save the Children.

Een Fonds op Naam

Bij een Fonds op Naam steunt u een doelstelling van Save the Children. Een Fonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament. Samen met u kijken wij naar de mogelijkheden van deze vorm van nalaten.

Online testament

Stelt u liever online een testament op? Dat kan. Save the Children werkt samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament.
Ontdek hier hoe het werkt

Publiekscampagne Toegift.nl

Twee op de drie Nederlanders overwegen na te laten aan een goed doel. Toch blijft het een moeilijk onderwerp om met familie en vrienden over in gesprek te gaan. De campagne toegift.nl inspireert om uw motieven en wensen over uw nalatenschap bespreekbaar te maken. Save the Children is een van de 89 erkende goede doelen die deelnemen.

Neem gerust contact op

"Denkt u erover om na te laten aan Save the Children? Daar zijn we blij mee. Ik neem graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en naar de verschillende mogelijkheden. Neem daarom gerust contact met mij op!"

Lola Jansen
070 - 338 44 48
[email protected]l

Vraag uw eigen Laatste Wensen Dossier aan

Een nalatenschap naar eigen wens regelen - van het nalaten aan familie tot nalaten aan een goed doel – is een behoorlijke klus. Wij helpen u daar graag bij met het Mijn Laatste Wensen Dossier. Hier verzamelt u alle benodigde gegevens en geeft u precies aan wat al uw wensen zijn. Dat geeft houvast, voor uzelf en voor degenen die achterblijven. 
Vraag uw eigen dossier aan

Baby Aisha en haar oma hebben alleen elkaar nog

​Aisha is een oma uit Borno State in Noordoost-Nigeria. Haar kleindochter, die ook Aisha heet, is drie maanden oud (zie foto hieronder).

"Mijn dochter stierf veertig dagen na de geboorte van Aisha. Ze had haar baby naar mij vernoemd. Kort na de dood van mijn dochter werd ons dorp aangevallen door opstandelingen en raakte Aisha's vader vermist. Ik was de enige overgeblevene om voor Aisha te zorgen." 

Lees verder