Donateurwerver Aalan Osman (19)

"Ik doe dit iedere keer weer met plezier."

Het verhaal van donateurswerver Aalan (19)

"Mijn naam is Aalan Osman en ik ben negentien jaar oud. Ik werk nu ruim een jaar als donateurwerver voor Save the Children. In het afgelopen jaar heb ik door praktijkervaring en trainingen veel geleerd en heb ik momenteel de functie van senior captain. Dit houdt in dat ik een paar keer per week met een klein team de straat op ga om mensen te overtuigen om donateur te worden van Save the Children."

Wat doe je als team captain?
"Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gesprekken van mijn teamleden. Ik stuur bij waar nodig en zorg dat iedereen enthousiast en met plezier aan het werk is. Meestal werk ik in Utrecht, Hilversum of Amersfoort en omgeving."

Wat vind je leuk aan werving?
"Ik doe dit iedere keer weer met plezier om verschillende redenen. Ten eerste omdat ik het geweldig vind om de verschillende verhalen te horen die mensen op straat met mij delen. Eén van de leukste reacties was van iemand die zelf al jarenlang in de fondsenwerving branche werkzaam was en zei echt geraakt te zijn door mijn verhaal."

Wat motiveert je?
"Mijn ouders zijn zelf als vluchtelingen naar Nederland gekomen en daarom is het erg tof om iets te kunnen betekenen voor mensen in nood."