Save the date: 15 december 2017 = Foute Kersttruiendag

Veel animo voor Foute Kerstruiendag 2016
Op 16 december 2016 trokken duizenden verder doodnormale Nederlanders een foute kersttrui aan. Hele families, clubs en bedrijven hulden zich in woest gekleurde, soms zelfs knipperende en zingende kersttruien. Om in les te geven, feest te vieren en zelfs hard te lopen. En om geld in te zamelen voor kinderen in de kou. Want dát was het doel van Save the Children’s Foute Kersttruiendag 2016.

Kinderen in de kou

Veel Syrische kinderen hebben niet meer dan de kleertjes of de pyjama die ze aanhadden toen ze aan hun lange en angstige vlucht begonnen. Hun schoentjes zijn kwijt of kapot. Ze lopen soms op blote voetjes, ook als het sneeuwt. En dat doet het, want ook in het Midden-Oosten is het van november tot februari bitter koud, net als in grote delen van het straatarme Afghanistan. De gure wind waait genadeloos door hutten en tenten, alles raakt doorweekt en voedsel is schaars. Er is geen geld voor warme kleding, schoenen of dekens. De uitgeputte of ondervoede kinderen krijgen longontsteking of vriezen ’s nachts zelfs dood. Gelukkig kwam Nederland in actie!

Nederland in actie

Er waren vele Nederlanders en Nederlandse bedrijven die in de kerstperiode hun warmte met deze kinderen wilden delen. Door het hele land werden Foute Kersttruienparty’s gegeven en in Rotterdam werd zelfs geprobeerd het wereldrecord foute truien te breken. C&A doneerde truien, IKEA nam Foute Kersttruiendag op in jaarkalender en onder andere bij OC&W, Clockwork en Tessela trokken medewerkers hun foutste trui aan voor het goede doel. En Madame Tussauds trok beelden van de vier Nederlandse top-dj’s een foute kersttrui aan. Al deze grote en kleine initiatieven brachten haast €30.000 op. Een resultaat waar we volgend jaar graag op doorborduren. Of breien. Doe jij dit jaar ook mee? Zet 15 december 2017 dan vast in je agenda!

Foute Kersttruiendag 2016: een succes!

Foute Kersttruien Run

Honderden mensen renden zich in het zweet in het Vondelpark in Amsterdam, gehuld in foute kersttruien en wollige creaties.

Top DJ's gehuld in foute kersttrui

​De beelden van de vier Nederlandse top-dj’s in Madame Tussauds droegen achter hun draaitafel een foute kersttrui.

Wereldrecord Foute kersttruien

Rotterdam werd overspoeld door mensen in foute kersttruien om het wereldrecord foute kersttruien te verbreken.

Zet hem vast in je agenda! Doe mee met Foute Kerstruiendag op 15 december 2017