Hulp aan het door tyfoon Hagupit getroffen Filipijnen

Een jaar na tyfoon Haiyan staat er voor de Filipijnse bevolking weer een onzekere tijd te wachten nu meer dan een half miljoen Filipijnen zijn gevlucht voor tyfoon Hagupit. De tyfoon, die afgelopen zondag aan land kwam, is de krachtigste in de Filipijnen dit jaar. Hoewel de verwoesting lijkt mee te vallen, is er nog steeds grote kans op overstromingen, aardverschuivingen en schade aan de infrastructuur.

Save the Children heeft vrachtwagens met reddingsmiddelen naar de door tyfoon Hagupit getroffen gebieden gestuurd. De overheid werkt samen met hulporganisaties om zoveel mogelijk mensen in risicogebieden te evacueren en essentiĆ«le voorzieningen zoals voedsel en water op de zwaarst  getroffen plekken te krijgen.

Nu de tyfoon in delen van het land is uitgeraasd, verspreiden medewerkers van Save the Children huishoudelijke- en sanitaire middelen. Ook voorzien zij mensen van tijdelijk onderdak en schoon drinkwater. Daarnaast zullen veilige speelplekken in gericht worden voor geƫvacueerde kinderen.