Oproep aan wereldleiders #endebola

Ebola verscheurt West-Afrika. 70% van de geïnfecteerde mensen overlijdt en de angst om besmet te raken verlamt de regio.

Kinderen lopen een groot risico om besmet te raken of om hun ouders te verliezen. Hun toekomst loopt groot gevaar door de impact van preventieve maatregelen: scholen zijn gesloten, vaccinatieprogramma’s liggen stil uit angst voor besmetting en kinderen sterven aan oorzaken die onder normale omstandigheden behandeld kunnen worden zoals malaria of diarree.

We moeten nu handelen om deze epidemie te stoppen, voordat de toekomst van een generatie West Afrikaanse kinderen verwoest wordt.
De landen van de G20 zijn, gezien hun economische ontwikkeling en bevolkingsaantal, als geen ander in staat om de middelen te leveren die dringend nodig zijn om de ebola-epidemie een halt toe te roepen. Als deze landen voor de G20 bijeenkomst in november de benodigde middelen vrijgeven, zal de verspreiding van het virus voor het einde van het jaar teruglopen, volgens de Verenigde Naties.
Sluit aan bij onze oproep aan de leiders van de G20 om alle menskracht, materialen en fondsen voor 15 november beschikbaar te stellen die nodig zijn om de ebola-uitbraak te stoppen. Teken de petitie!