Publieke oproep om verloren generatie Syrische kinderen te voorkomen

Aan de vooravond van het vierde jaar van de oorlog in Syrië, roepen hulporganisaties in binnen- en buitenland iedereen op hun stem te laten horen voor de kinderen die door de oorlog worden getroffen. Onder de titel No Lost Generation waarschuwen de organisaties dat zonder een einde aan het geweld en het lijden van de kinderen én zonder extra investeringen in hun onderwijs en bescherming, een hele generatie kinderen verloren zou kunnen gaan. Een generatie die hard nodig is bij de wederopbouw van het land en het versterken van de stabiliteit van de regio.

In Nederland hebben UNICEF, UNHCR, Save the Children, War Child en World Vision de handen ineengeslagen. Met elkaar vragen de hulporganisaties het Nederlandse publiek de internationale oproep te steunen, om op te komen voor Syrische kinderen en een online petitie te ondertekenen, die zich richt tot alle wereldleiders.

De eisen in de petitie zijn:

  • een einde aan het geweld tegen de kinderen van Syrië. 
  • een einde aan het blokkeren van humanitaire hulp. 
  • een einde aan aanvallen op humanitaire hulpverleners en voorzieningen. 
  • een hernieuwde inzet voor verzoening en tolerantie. 
  • meer investeringen in onderwijs en psychosociale hulp voor alle kinderen die zijn getroffen door het conflict. 

Op 15 maart bereikt de oorlog in Syrië het einde van haar derde jaar. Bijna 5,5 miljoen kinderen in Syrië en de buurlanden zijn nu  getroffen door de oorlog. Zij mogen niet nog een jaar van bloedvergieten en onbeschrijflijk lijden meemaken.

Steun Syrische kinderen en teken de petitie! Klik hier.