Skip to main content
ch1683700

LAATSTE NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

1 jaar oorlog in Soedan: “Het lijden van kinderen is onvoorstelbaar”

15 Apr 2024

Kinderen in Soedan worden nu al een jaar blootgesteld aan alle vormen van geweld. Vandaag komen leiders in Parijs samen om de oorlog in Soedan te bespreken. Wij roepen op dat ze alles in hun macht moeten doen om de toegang voor humanitaire hulp te verbeteren, kinderen te beschermen en hongersnood te voorkomen.  

Lees meer

Een dag in het leven van onze collega George in Zuid-Soedan

8 Apr 2024

In Zuid-Soedan kampt de bevolking met overstromingen. Wij helpen gezinnen met ‘flood committees’ op te richten waarbij mensen uit de gemeenschap worden getraind in handelen als er een overstroming is. Onze collega George bezoekt zo’n dorp en laat zien hoe een dag in zijn leven eruitziet. 

Lees meer

Al zes maanden lang lijden kinderen in Gaza: “Kinderen zijn op”

7 Apr 2024

Al zes maanden lang lijden kinderen in Gaza. Bijna 26.000 kinderen zijn gedood of gewond geraakt. Wij vinden het onbegrijpelijk dat dit nu al maanden de realiteit is voor de burgers van Gaza en roepen nogmaals dringend op tot een blijvend staakt-het-vuren.  

Lees meer

De kracht van sport voor gevluchte jongeren

5 Apr 2024

Vandaag is het de Internationale Sportdag! Sporten is voor veel jongeren belangrijk om zich verbonden te voelen met leeftijdsgenoten en stress en spanning los te laten. Daarom biedt Save the Children samen met partners in Assen en Helmond voor gevluchte jongeren de Sportcarrousel aan.

Lees meer

Nationale Postcode Loterij en deelnemers: Bedankt!

4 Apr 2024

Wij werken we elke dag hard om kinderen over de hele wereld de steun te geven die ze nodig hebben. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers. Zo kunnen we projecten opzetten die echt een verschil maken in het leven van kinderen, vooral op plekken waar dat het hardst nodig is.

Lees meer

Rapport over kinderen in Gaza aangeboden aan leden van de Tweede Kamer

2 Apr 2024

Vandaag is het rapport ‘TRAPPED & SCARRED: groeiende mentale beschadiging van Palestijnse kinderen in Gaza’ aangeboden aan de vaste Tweede Kamercommissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Voorzitter Joris Thijssens (Groen Links-PvdA) nam het rapport in ontvangst. Het rapport concludeert dat de mentale gezondheid van kinderen en hun verzorgers op een dramatisch dieptepunt is beland.  

Lees meer

Soedan: een van 's werelds meest over het hoofd geziene crises

28 Mrt 2024

Ongeveer 1.000 mensen per dag vluchten vanuit Soedan naar Zuid-Soedan, een land dat zelf al genoeg uitdagingen kent. Ondanks een vredesakkoord in 2018, wordt het land nog steeds geconfronteerd met een van 's werelds ernstigste humanitaire crises, geplaagd door aanhoudend geweld, herhaalde klimaatrampen, wijdverbreide honger, massale ontheemding en nu stijgende prijzen.  

Lees meer

Donateur in beeld: veelzijdig arts met een warm hart voor de medemens

28 Mrt 2024

Achter sommige giften die wij ontvangen, schuilt een bijzonder verhaal. Zo ook het verhaal van Gepke Hingst. Gedreven door de wens om iets voor anderen te betekenen, woonde en werkte zij in landen over de hele wereld. Tegelijkertijd bleef ze betrokken bij al haar dierbaren. Toen Gepke eind vorig jaar overleed, zette de familie haar gedachtegoed voort met een schenking aan Save the Children. We blikken met zus Saske terug op het voluit geleefde leven van haar veelzijdige en kleurrijke zus.

Lees meer

Actie op de Dam om aandacht te vragen voor de impact van vluchten

26 Mrt 2024

Wereldwijd maken kinderen crises mee. Er zijn ruim 43 miljoen kinderen op de vlucht voor (natuur)geweld. Daarom voerden wij actie op de Dam om mensen bewust te maken van de impact van vluchten op het leven van kinderen en gezinnen.

Lees meer