4 jaar oorlog in Syrië

Het conflict in Syrië gaat het vijfde jaar in en de humanitaire situatie ter plaatse verslechtert met de dag. Aangezien de gevechten blijven aanhouden, worden steeds meer mensen gedwongen om hun huizen te verlaten. De laatste cijfers geven aan dat meer dan 7,6 miljoen mensen zijn ontheemd.

Risico's voor kinderen op de vlucht
Kinderen zijn het meest kwetsbaar in deze crisis. Naast dat ze het risico lopen om trauma’s op te lopen, zijn ze ook kwetsbaar voor rekrutering door gewapende groepen, kinderarbeid, mishandeling en verwaarlozing. Dagelijks worden kinderen gedwongen om hun school te verlaten omdat klaslokalen worden aangevallen, hun leraren zijn gevlucht of zijn ze gedwongen om te vluchten naar gebieden zonder toegang tot onderwijs. Kinderen lopen bovendien een verhoogd risico op ziekten als gevolg van een gebrek aan gezondheidszorg en schoon drinkwater.

Wat doet Save the Children
De situatie in Syrië is zeer complex en ernstig levensbedreigend. Voor humanitaire organisaties die werkzaam zijn binnen Syrië is het een dagelijkse uitdaging om toegang te krijgen tot de gemeenschappen die dringend hulp nodig hebben. Bomaanslagen, afsluitingen van de grens en bedreigingen tegen hulpverleners maken Syrië de meest uitdagende werkomgeving in de wereld voor organisaties als Save the Children.

Save the Children en onze partners werken in het noorden van Syrië aan het verstrekken van levensreddende hulp voor kinderen en hun families. Door middel van onze programma’s hebben we meer dan 600.000 kinderen en hun gezinnen voorzien van voedsel, schoon drinkwater, onderdak, gezondheidszorg en onderwijs.  

Help mee!
Syrische kinderen hebben nog steeds dringend hulp nodig. Help mee en geef kinderen een toekomst. Doneer nu.

Klik hier voor meer informatie over wat Save the Children doet voor Syrische vluchtelingen.