Bijdrage uit KinderNoodhulpFonds voor Nepal

Save the Children stelt 25.000 euro beschikbaar uit haar Nederlandse KinderNoodhulpFonds voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. Deze bijdrage is bedoeld om snel hulp te kunnen verlenen aan de overlevenden van de ramp. Met deze bijdrage zullen o.a. schoon drinkwater, voedsel, tentzeilen uitgedeeld worden.

Pim Kraan, directeur van Save the Children in Nederland: "Duizenden kinderen zijn gewond, hebben alles verloren en proberen nu wanhopig om schoon drinkwater en een veilig onderkomen te vinden. Van onze collega's in Nepal horen wij dat het land in grote chaos verkeert: infrastructuur is weggeslagen, communicatiemiddelen zijn gelimiteerd en stroom is slechts sporadisch aanwezig."

Kraan: "Voor kinderen is een dergelijke ramp een zeer traumatische ervaring. Ze zijn in een paar seconden alles kwijt geraakt, velen zijn een of meerdere familieleden verloren en ze leven in doodsangst door de naschokken. Om hen te voorzien van hulpgoederen en om hen bij te staan met psychosociale hulp hebben we dringend bijdragen nodig van het Nederlands publiek."

Het KinderNoodhulpFonds
Op dit moment hebben veel kinderen onze steun hard nodig vanwege conflicten of (natuur)rampen. Wellicht worden we morgen wakker en is ergens op de wereld opnieuw het noodlot toegeslagen. Om dan snel te kunnen handelen, heeft Save the Children het KinderNoodhulpFonds. Dankzij dit fonds kan er direct noodhulp geboden worden. Ook wordt het fonds gebruikt voor hulpactiviteiten die minder in de schijnwerpers staan. Dit jaar stelde Save the Children bijvoorbeeld geld beschikbaar voor de nood in Zuid-Soedan en Nepal en afgelopen jaar konden we dankzij het Fonds negen keer snel in actie komen. Zeker als er kinderen in het spel zijn, telt elke seconde. Draag ook bij aan het KinderNoodhulpFonds en doneer nu.