Extra steun voor getroffen inwoners Vanuatu

Voedseltekorten dreigen voor de inwoners van de afgelegen eilandengroep Vanuatu, die onlangs werd getroffen door cycloon Pam. Volgens de Verenigde Naties is 90% van de gewassen vernield. Bovendien raken de aanwezige voedselvoorraden snel op. Met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenwerking met andere Nederlandse hulporganisaties gaat Save the Children daarom extra hulp bieden aan gezinnen met kinderen.

Save the Children is een van de Nederlandse organisaties die aanwezig is in Vanuatu. Direct na de ramp zorgden wij voor schoon drinkwater en voedsel voor de getroffen bevolking. Afgelopen vrijdag besloot minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking extra geld uit te trekken voor hulp aan de bewoners van Vanuatu. Save the Children ontvangt  €675.000 extra van de Nederlandse overheid. Dat geld gebruiken we om onder andere zaden en gereedschappen te verstrekken aan 1000 gezinnen, zodat deze gezinnen hun grond opnieuw kunnen gebruiken en weer voedsel kunnen gaan verbouwen. Daarnaast leveren we tentzeilen en materialen waarmee mensen hun verwoeste huizen kunnen repareren. In totaal helpt Save the Children met dit geld 2000 volwassenen en 3500 kinderen hun leven zo snel mogelijk weer op te bouwen.

Save the Children is al ruim 25 jaar actief in Vanuatu om de lokale overheden en bevolking te helpen zich voor te bereiden op rampen als deze. Nadat cycloon Pam in de nacht van 13 op 14 maart met een allesverwoestende kracht over de eilandengroep trok, konden we dan ook meteen van start gaan met onze hulpverlening.