Filipijnen: 4,5 miljoen kinderen getroffen door Tyfoon Koppu

Zaterdag 17 oktober is de Filipijnen getroffen door een dodelijke Tyfoon Koppu. Save the Children waarschuwt dat 4,5 miljoen kinderen het slachtoffer zijn. Door de tyfoon zijn huizen totaal verwoest. Duizenden mensen hebben hierdoor hun huis moeten verlaten. Ook de landbouw is getroffen. Bananen, kokosnoten, rijs en mais velden hebben waarschijnlijk zware schade opgelopen. We verwachten dat in totaal 7,5 miljoen mensen in de Filipijnen getroffen zijn door deze natuurramp.

Ned Olney, de directeur van Save the Children in de Filipijnen zegt: “We zijn erg bezorgd over de kinderen die het slachtoffer zijn geworden van de storm. Wij weten uit ervaring dat kinderen altijd het kwetsbaarst zijn bij een ramp als deze. De komende dagen zal duidelijk worden wat voor hulp de kinderen nu het hardst nodig hebben”. 

Onze medewerkers in de Filipijnen kunnen gelijk noodhulp bieden in de regio’s waar het nodig is. We hebben drie warenhuizen verspreid staan over het land; in Luzon, Visayas en één in Mindanao. In deze warenhuizen liggen zeilen klaar waarmee we tijdelijk onderdak kunnen bieden. We hebben ook waterpakketten en andere producten waarmee mensen zichzelf kunnen wassen. Daarnaast kunnen we mensen die alles zijn verloren ook huishoudelijke artikelen geven. 

Wilt u ook meehelpen? Met uw steun kunnen kinderen in de Filipijnen direct worden opgevangen en verstrekken we zeilen voor tijdelijk onderdak.