Honderdduizenden kinderen in Nepal getraumatiseerd

Save the Children maakt zich grote zorgen over de kinderen die de aardbevingen in Nepal hebben meegemaakt. “Honderdduizenden kinderen hebben hulp nodig bij het verwerken van hun trauma’s”, zegt Delilah Borja van Save the Children Nepal. “Voor sommigen kan het jaren duren voordat zij de schok van de recente aardbevingen te boven zijn.”

De tweede zware aardbeving die Nepal op 12 mei trof, heeft nieuwe wonden geslagen. “Het heeft de onzekerheid nog groter gemaakt. Iedereen vraagt zich af wanneer de volgende beving zal plaatsvinden.” De angst en stress zijn dan ook groot. “Kinderen zijn getraumatiseerd. Zij hebben het gevoel dat ze hun leven niet meer zeker zijn.”  

Save the Children geeft kinderen de steun die ze nodig hebben. Zo richten wij veilige speelplekken in, waar kinderen onder begeleiding kunnen spelen en hun traumatische ervaringen kunnen vergeten. Daarnaast zorgen we voor noodlokalen of de reparatie van schoolgebouwen. Het is belangrijk dat kinderen snel in de schoolbanken terugkeren, zodat ze hun normale leven weer kunnen oppakken en met leeftijdsgenoten over hun ervaringen kunnen praten.