Hulp slachtoffers Nepal op gang

Het dodental van de zware aardbeving die Nepal gisteren trof, blijft stijgen. De teller staat inmiddels op 1.910, maar Save the Children vreest dat dit aantal nog hoger zal oplopen als de informatie binnenkomt uit gebieden die nu nog van de buitenwereld afgesloten zijn. Onder de slachtoffers zijn ook veel kinderen.

Save the Children is onmiddellijk na de aardbeving begonnen met het verlenen van noodhulp. “We delen tentzeilen uit, want veel families verblijven noodgedwongen buiten, omdat hun huizen zijn ingestort of beschadigd. En de nachten hier zijn koud,”  vertelt ooggetuige Roger Hodgson van Save the Children in Nepal. “Ook zorgen we voor voedsel en schoon drinkwater. Toegang tot drinkwater is normaal gesproken in grote delen van Nepal al een probleem, maar nu helemaal.” De kinderen in Nepal hebben dringend uw steun nodig. Doneer vandaag nog voor de slachtoffers. 

We vrezen dat in totaal 6,2 miljoen mensen zijn getroffen, onder wie 2,1 miljoen kinderen. “We maken ons grote zorgen over de situatie in de gebieden net buiten de hoofdstad Kathmandu. Daar komt nog steeds maar weinig informatie vandaan. Save the Chlldren stuurt daarom medewerkers naar het buitengebied.”

Vandaag was er opnieuw een zware naschok in het getroffen gebied. “De naschokken veroorzaken veel stress bij de overlevenden”, aldus Hodgson. “Vooral kinderen staan doodsangsten uit. Daarom proberen wij zo snel mogelijk psychologische hulp te verlenen aan kinderen en hun families.” 

Save the Children is sinds 1976 actief in Nepal en werkt in 63 districten. Dankzij deze aanwezigheid kan onze noodhulp snel op gang komen.