Leuke dag voor kwetsbare kinderen in Nederland

Save the Children en Vitalis brengen ‘leuke dag’ voor kwetsbare kinderen naar meer gemeentes in Nederland.

Save the Children en vrijwilligersorganisatie Vitalis gaan samenwerken om projecten voor kinderen in een kwetsbare  situatie verder uit te breiden in Nederland. Doelstelling is om kinderen die het niet altijd makkelijk hebben voor een langere periode regelmatig een ‘leuke dag’  te bieden. Door deze extra aandacht kan ook worden voorkomen dat deze kinderen  terecht komen in professionele jeugdzorg- en hulpverlening. Vitalis is reeds actief in meerdere gemeentes in de regio Haaglanden en breidt samen met Save the Children nu verder uit in Nederland:  in 2015 start Vitalis in de regio Leiden.

Pim Kraan, directeur van Save the Children: “De samenwerking tussen Save the Children en Vitalis past zeer goed in onze doelstelling om ook kinderen in Nederland die het moeilijk hebben, te ondersteunen. Kinderrechten gelden voor alle kinderen wereldwijd, dus ook in Nederland. Zeker met de overgang van de Jeugdzorg van provinciaal naar gemeenteniveau dreigen er kinderen tussen wal en schip te vallen. De aanpak van Vitalis kan een preventieve werking hebben en ervoor zorgen dat er minder kinderen in de Jeugdzorg terecht komen. Ik vind het een prachtige gedachte dat mensen zich vrijwillig willen inzetten om kinderen een kans te geven, simpelweg door er voor hen te zijn.”

Heino Walbroek, bestuursvoorzitter van Vitalis: “Een ‘leuke dag’ hebben klinkt misschien heel gewoon , maar voor veel kinderen in Nederland is samen een taart bakken, naar de speeltuin gaan of gewoon samen huiswerk maken echt een bijzondere ervaring. Vitalis begeleidt op professionele basis vrijwilligers en kinderen, en dat al sinds 1978. Deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om verder uit te breiden naar andere gemeenten in Nederland. We komen graag in contact met vergelijkbare initiatieven waar die al bestaan om te kijken of we samen beter kunnen zijn. Daarnaast zijn we ook actief met het opzetten van nieuwe initiatieven in gemeentes waar die nog niet zijn. Met Save the Children als partner staan we samen sterk voor deze kinderen.”