Nederlanders komen in actie voor hulp aan vluchtelingen

Overal in Nederland ontstaan initiatieven om zelf in aktie te komen voor de duizenden vluchtelingen die naar Europa -en dus ook naar Nederland- komen. Zowel lokaal als landelijk slaan mensen de handen ineen en bedenken ludieke acties om geld in te zamelen voor vluchtelingen. Een aantal hartverwarmende voorbeelden ter inspiratie.

De petitie van Save the Children wist in twee dagen tijd 7.000 handtekeningen op te halen om onze Minister-president te vragen steun toe te zeggen voor de vluchtelingen en voor hun opvang in de eigen regio en in Europa. Op donderdag 10 september bieden we de handtekekeningen aan hem aan.

Punch Women’s Health Club uit Almere doneert het volledige inschrijfgeld van €5,00 per persoon van haar sportevent op 12 september volledig aan projecten van Save the Children in Griekenland en Italie.

Door de schrijnende verhalen over de vele vluchtelingen, wil het team van Restaurant De Eetkamer van Giethoorn haar steentje bijdragen om vluchtelingen -en met name de vele gevluchte kinderen-, waar ook in Europa, goed op te vangen. Daarom doneren ze alle fooi in de week van zaterdag 5 t/m zondag 13 september 2015 aan Save the Children. En roepen alle collega-ondernemers op hun hierin te volgen!

Frouke van Rijn vraagt al haar 222 vrienden op Facebook om €2,50 te storten voor Save the Children en roept haar vrienden op om haar bericht te delen. Zo probeert ze €1.000 op te halen.

Kom zelf ook in actie
Dagelijks komen duizenden vluchtelingen in bootjes aan op de Griekse eilanden. Er is een tekort aan alles: water, voedsel, onderdak, medische zorg. Save the Children biedt hulp in Italie (Lampedusa, Rome, Milaan) en Griekenland (Kos, Chios en Lesbos). Maar steun is nodig. Help dus mee alstublieft, want u maakt het verschil. Start zelf een actie en steun onze hulpprogramma’s voor gevluchte kinderen in Italie en Griekenland. Of doneer via onze website.