Prinses Viktória bezoekt kinderen in Indiase sloppenwijken

Ter voorbereiding op haar nieuwe functie als beschermvrouwe van Save the Children bezocht H.K.H. prinses Viktória de sloppenwijken van New Delhi, India. Meer dan 10.000 kinderen leven daar op straat. Vaak worden zij het slachtoffer van geweld, uitbuiting en misbruik. Save the Children zorgt ervoor dat deze kinderen worden beschermd en weer naar school kunnen gaan.

Save the Children heeft in Delhi een opvangcentrum geopend voor kinderen van 5 tot 18 jaar. Zij krijgen in het centrum bescherming en (versneld) onderwijs, een maaltijd en medische zorg. Ook rijden er mobiele klinieken rond, waar de sloppenwijkbewoners medische zorg ontvangen. En we leggen waterpompen en toiletten aan. Natuurlijk doen we dat in goed overleg en in samenwerking met de Indiase overheid.

Prinses Viktória: “De reis naar India heeft mij diep geraakt. De leefomstandigheden in de sloppenwijken zijn zwaar. Veel kinderen zijn ondervoed, gaan niet naar school en lopen het risico in de criminaliteit of prostitutie te belanden of als kindslaaf te worden ingezet. Door te zorgen voor onderwijs, gezondheidszorg en veiligheid, krijgen deze kinderen de kans zich te ontwikkelen.”

Save the Children is ook op andere plekken in India actief. Zo proberen we in de deelstaten Bihar en Rajastan door voorlichting en onderwijs kindhuwelijken te voorkomen en zorgen we er in Calcutta voor dat jongeren een (beroeps)opleiding kunnen volgen. Het afgelopen jaar hebben 575 jongeren uit de sloppenwijken van Calcutta een opleiding gevolgd tot schoonheidsspecialiste, interieurverzorgster of monteur en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt vergroot.