Prinses Viktória deelt knuffels uit aan basisschoolleerlingen

Leerlingen van basisschool De Fontein in Krimpen aan den IJssel krijgen op maandag 9 november een knuffel uit handen van Prinses Viktória, beschermvrouwe van Save the Children. Deze gebeurtenis vindt plaats in het kader van de Pluchen Speelgoedactie voor beter onderwijs van de Ikea Foundation, Save the Children en UNICEF.

Prinses Viktória wordt bijgestaan door de ontwerper van de knuffel, de 11-jarige Koen Schnitker. Koen is een van de 10 winnaars van de internationale tekenwedstrijd van IKEA en leerling van De Fontein. Het door hem getekende knuffelmonster is vanaf maandag 9 november overal ter wereld verkrijgbaar bij IKEA.

Ruim twee maanden lang doneert de IKEA Foundation voor elk verkocht pluchen speelgoedbeest of kinderboek 1 euro aan onderwijsprojecten van Save the Children en UNICEF. Sinds de start van de Pluchen Speelgoedactie in 2003 is er 77 miljoen euro gedoneerd aan 99 projecten in 46 landen. Hierdoor hebben 11 miljoen kinderen in landen als Rwanda, Sierra Leone en Bangladesh kunnen genieten van beter onderwijs.

Prinses Viktória de Bourbon de Parme is de beschermvrouwe van kinderrechtenorganisatie Save the Children. “Onderwijs is essentieel voor de ontwikkeling en ontplooiing van ieder kind. Maar helaas zijn er nog steeds teveel kinderen die om verschillende redenen niet naar school kunnen. Bijvoorbeeld omdat ze moeten werken of gehandicapt zijn. Tijdens mijn bezoek aan de sloppenwijken van New Delhi ontmoette ik Jamuna die niet kon spreken. Onderwijs geeft haar een toekomst, een weg uit depressie en sociaal isolement. Dat gun je ieder kind."