Save the Children zoekt 'droomfotograaf'

Kinderrechtenorganisatie Save the Children start op maandag 12 januari 2015 met de zoektocht naar een (amateur)fotograaf die de wilskracht en dromen van kinderen in beeld kan brengen. Hiermee wil Save the Children het belang van dromen onder de aandacht brengen.

De kinderrechtenorganisatie heeft de afgelopen jaren de dromen van vele kinderen wereldwijd in beeld gebracht met de Nederlandse fotograaf Chris de Bode, maar nodigt nu iedereen uit om de droom van een kind of volwassene vast te leggen. Diegene die zoveel mogelijk mensen weet te inspireren met zijn of haar foto én die de vakjury weet te overtuigen, gaat met Chris de Bode en Save the Children op reis naar een van de programmalocaties in het buitenland. Onder begeleiding van de professional mag de winnaar de dromen van kinderen ter plekke vastleggen.

Jong (vanaf 16 jaar) en oud mogen meedoen aan de fotowedstrijd ‘Droomfotograaf gezocht!’. Ga hiervoor naar www.droomfotograafgezocht.nl voor meer informatie en om de foto te uploaden. Deelnemen kan tot 12 maart 2015. De concurrentie zal groot zijn, want Save the Children heeft voorafgaand aan de start van de fotowedstrijd a.s. maandag al meer dan 380 inschrijvingen ontvangen!

Fotograaf Chris de Bode legt uit: “De droomfoto’s en deze fotowedstrijd zijn bedoeld om het belang van dromen te onderstrepen. Elke droom van de kinderen die ik zo nu toe heb vastgelegd, is zo persoonlijk en bijzonder. Ik zag het als mijn persoonlijke missie om voor elk kind de droom zo mooi mogelijk weer te geven. Ik hoop dat we daarmee de droom al een beetje hebben kunnen verwezenlijken. Want elk kind heeft dromen. Of hun wieg in Nederland, Liberia, Haïti, Mexico of ergens anders heeft gestaan. Elk kind droomt ervan om letterlijk en figuurlijk een eigen plek te verwerven op deze wereld, waar ze zichzelf kunnen zijn zonder de restrictie van hun leefomstandigheden. Elk kind heeft een droom en dus hoop op een betere toekomst. Save the Children zet zich elke dag in om het verwezenlijken van deze dromen een stap dichterbij te brengen.”

* deze actie is gesloten *