Start campagne 'Omarm een kind!'

Onder het motto ‘Omarm een kind!’ gaat Save the Children de komende weken campagne voeren voor gevluchte kinderen. Hiermee willen we als een van de grootste hulpverleningsorganisaties ter wereld laten zien wat deze kinderen nodig hebben.

Elke dag slaan bijna 4.000 Syriërs op de vlucht voor het geweld, de helft nog kind. De hartverscheurende beelden van kinderen die een lange en levensgevaarlijke reis maken op zoek naar veiligheid, staat scherp op ons netvlies. Ongeveer de helft van de 380.000 mensen die dit jaar hun toevlucht zoeken tot Europa is kind.

Save the Children is wereldwijd actief in landen als Jordanië, Syrië, Libanon, Italië, Griekenland, Macedonië en verder langs de routes die de vluchtelingen nemen tot in Duitsland aan toe. Save the Children biedt vluchtelingkinderen een veilige plek. Met de campagne ‘Omarm een kind!’ willen we laten zien wat deze kinderen nodig hebben, naast praktische dingen als schoon water, voedsel en troostende armen in onze kindvriendelijke opvangplekken om trauma’s te verwerken en zelfvertrouwen op te bouwen. Een omhelzing, om iets van hun angst en hun wanhoop weg te nemen. Onze medewerkers helpen waar ze kunnen maar er is een tekort aan alles.

U kunt helpen. Omarm een gevlucht kind en geef!