460.000 kinderboeken naar Afghanistan

Zondag 20 november is het de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind, een dag waarop we extra aandacht vragen voor kinderrechten. Samen moeten we er immers voor blijven vechten dat elk kind een dak boven zijn hoofd heeft, beschermd wordt, voldoende en goed te eten heeft. En dat het naar school kan. Want onderwijs is de basis voor elke toekomst.

Daarom zijn we enorm trots dat we, met steun van de Nationale Postcode Loterij, 460.000 kinderboeken kunnen verspreiden in het door geweld getroffen Afghanistan. Dat doen we om de leescultuur terug te brengen, nadat veel boeken verloren zijn gegaan.

Boeken inspireren, laten kinderen lachen, helpen bij hun ontwikkeling. Kinderen die lezen doen het beter op school, zijn socialer en vinden vaak eerder werk als ze klaar zijn met school. Dus verspreiden we op scholen, bij mensen thuis en in kleine bibliotheekjes de speciaal voor dit doel gemaakte boeken. Op 6.000 plekken, in elf provincies. Zo brengen we de leescultuur terug en geven we kinderen zicht op een mooie toekomst.

De Rode Koffer

Save the Children heeft samen met de Nationale Postcode Loterij de schrijfwedstrijd ‘Schrijven voor Afghanistan’ georganiseerd. Het winnende verhaal is vertaald en opgenomen in een van de kinderboeken voor Afghanistan. Daarnaast vormen 20 ingezonden verhalen samen het boek ‘De Rode Koffer’. Dit boek is online te bestellen bij Lecturis.nl.  
 
Bestel het boek 'De Rode Koffer'