Beelden van vier Nederlandse top-dj’s gehuld in foute kersttrui

De beelden van de vier Nederlandse top-dj’s in Madame Tussauds dragen sinds maandag 19 december een echte foute kersttrui. Armin van Buuren, Hardwell, Afrojack en Tiësto staan gebroederlijk bij elkaar achter de draaitafels van de attractie, gehuld in een kleurige en drukke foute kersttrui. Zo kunnen bezoekers deze week nog in kerstsfeer op de foto met hun wereldberoemde stilstaande idolen.

De actie is een initiatief van de kinderrechtenorganisatie Save the Children, in nauwe samenwerking met Madame Tussauds. Door de dj’s in een trui te hullen vraagt Save the Children in de week voor kerst aandacht voor kinderen die wereldwijd letterlijk in de kou zitten, onder het motto 'Doe iets goeds met je foute kersttrui.'

Directeur Pim Kraan van Save the Children in Nederland: “We vinden het geweldig dat Madame Tussauds direct enthousiast ‘ja’ zei tegen de samenwerking, en dat het management van de dj’s toestemming heeft gegeven. We willen met deze ludieke actie aandacht vragen voor kinderen die in tochtige huizen of vluchtelingententen wonen in bijvoorbeeld Afghanistan, Griekenland, Libanon en Syrië. Met een paar euro kunnen we een kind al laarzen geven, een warme deken, een dikke trui, en brandstof voor de kachels van hun ouders.”

Via de actie Doe Iets Goeds Met Je Foute Kersttrui roept de organisatie mensen in Nederland op zich in een trui te steken en geld te doneren. De actie startte vrijdag (16 december) met de Foute Kersttruiendag, maar nog de hele week tot kerst kunnen mensen geld inzamelen door zich in een foute kersttrui te steken.

Samenwerking met Madame Tussauds en 4 top-dj's

Armin van Buuren, Hardwell, Afrojack en Tiësto staan gebroederlijk bij elkaar achter de draaitafels van de attractie, gehuld in een kleurige en drukke foute kersttrui. 
Annemiek Dolfin van Madame Tussauds: “We vinden het heel bijzonder dat we op deze manier een gezicht aan dit fantastische goede doel kunnen geven.”