Dag en nacht werken na het bombardement

Afgelopen vrijdag is in de Syrische regio Idlib een kraamkliniek gebombardeerd die door Save the Children wordt gesteund. Bij het bombardement vielen twee doden en raakten zes mensen gewond, onder wie een aantal kinderen (zie dit bericht). Medische instrumenten raakten beschadigd, net als couveuses en andere belangrijke apparatuur. Een ramp voor vrouwen en kinderen, want het is de enige gespecialiseerde kraamkliniek in de omtrek.

Er is heel hard gewerkt om de kraamkliniek open te kunnen houden, en dat is gelukt! Het personeel kan noodgevallen behandelen en normale bevallingen begeleiden. Om dat veilig te kunnen doen, zijn de bevallings- en couveuseruimtes naar de kelders verplaatst.

Keizersnedes en gecompliceerde bevallingen waren deze week nog niet mogelijk. Gelukkig heeft het ziekenhuis een ambulance kunnen lenen, om vrouwen in spoedgevallen naar een ziekenhuis in een andere regio worden te brengen.

Het bombarderen van dit soort faciliteiten, ziekenhuizen en scholen is onacceptabel en een grove schande. Daarom zijn we een petitie gestart die we gaan aanbieden aan de Nederlandse regering, zodat die internationale druk uit kan oefenen om de veiligheid te garanderen.

Met de petitie geven we kinderen een stem die harder moet klinken dan oorlogsgeweld. Bescherm deze kinderen; teken de petitie!