Dringend 48 uur durende wapenstilstand nodig in Aleppo

"Een week nadat het beeld van de versufte en bebloede 5-jarige Omran Daqneesh de wereld schokte, is er nog steeds geen wapenstilstand in Aleppo”, zegt Sonia Khush, zegt Sonia Khush, directeur Syrië voor Save the Children. “Naar schatting zijn deze afgelopen week tientallen kinderen in Syrië gedood en nog veel meer gewond geraakt.” 

En de wereld doet niets
"De situatie in Aleppo wordt met de dag hopelozer. Hulpverleners melden grote tekorten aan brandstof voor ambulances en ziekenhuisgeneratoren, vers voedsel en drinkwater. Kinderen die gewond zijn geraakt bij luchtaanvallen en beschietingen - vaak gaat het daarbij om complex hoofdletsel en ernstige brandwonden - kunnen niet vervoerd worden voor medische behandeling. En de wereld doet niets.”

Dringend 48 uur staakt-het-vuren nodig
"Kinderen in Syrië hebben niets aan loze beloften - er moet onmiddellijk actie ondernomen worden om hen en hun families te beschermen. Een 48-uur durende wapenstilstand in Aleppo is de eerste stap in die richting. Maar in het hele land, van Homs tot Madaya, is de humanitaire toegang in belegerde gebieden weer afgesloten. Zware gevechten en luchtaanvallen maken het leven voor kinderen een levende nachtmerrie. Save the Children pleit voor een wekelijkse veilige toegang voor humanitaire konvooien in belegerde gebieden en onmiddellijke medische evacuatie voor mensen die dringend behandld moeten worden."