Mariniers lopen marathon voor kinderen in Jemen

Mariniers aan boord van het zware transportschip de Red Zed II lopen volgende week een estafettemarathon voor het goede doel. De opbrengsten ervan gaan naar Save the Children, dat zich op dit moment inzet voor kinderen in het door burgeroorlog verscheurde Jemen.

Ook de bemanning van de Red Zed II neemt een aantal kilometers voor zijn rekening. Sergeant van de mariniers Bert kwam met het idee: "Het leed daar raakt mij als vader diep en op deze manier kunnen wij iets voor de slachtoffers betekenen."

Vessel Protection Detachement
Het schip wordt tussen Egypte en Sri Lanka door het zogenaamde Vessel Protection Detachement beveiligd tegen piraterij. Dit voor de 200e keer. Terwijl zij zich in de zogenaamde High Risk Area bevinden, lopen de mariniers wachten en onderhouden de MAG-posten.

Als zij rond 29 oktober het gevaarlijke gebied verlaten dan is het tijd voor de marathon. "Als marinier kwamen wij ooit op om ons in te zetten voor vrede en veiligheid in de wereld", vertelt sergeant Bert. "Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen in een land verscheurd door oorlog."

Doneren kan eenvoudig via onze actiewebsite