Onze reactie op de dodelijke aanslag op een school in Syrië

Nick Finney, landendirecteur van Save the Children in Noord-West Syrië in reactie op de dodelijke aanslag gisteren op een school in Idlib en de aanhoudende bombardementen op scholen en ziekenhuizen in Syrië:

“Save the Children is ontzet door de bomaanslag gisteren op een school in Idlib, Syrië, waarbij naar verluidt 22 kinderen zijn gedood. Er is geen excuus voor het bombarderen van een school of andere burgergebouwen, zoals ziekenhuizen. Dit zou bekend moeten zijn bij de strijdende partijen, en toch zien we het keer op keer gebeuren in Syrië.

Van de 60 scholen die Save the Children steunt in Idlib en het naburige Aleppo, zijn er alleen al dit jaar 44 ​​getroffen door bombardementen. Een aantal ervan is zwaar beschadigd. Het grootste deel van die incidenten heeft plaatsgevonden in de laatste paar maanden, sinds het geweld in het noordwesten van Syrië is geïntensiveerd. Minstens 20 leerlingen en docenten van onze scholen zijn dit jaar gedood of gewond geraakt, een vreselijke tol op onschuldige burgers.

Kinderen in Syrië verdienen, net als alle kinderen in de wereld, de kans om te leren en te spelen zonder het risico te lopen te worden vermoord in hun klaslokalen. Wij willen dat de aanvallen op scholen stoppen en dat iedereen die een school bombardeert of bezet daarvoor verantwoording moet afleggen - deze aanvallen zijn een potentiële oorlogsmisdaad en moeten worden onderworpen aan een internationaal onderzoek".