Samenwerking met Nationaal Jeugd Musical Theater

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) gaat voor de musical 'Peter Pan: Het echte verhaal' een samenwerking aan met Save the Children. De musical Peter Pan: Het echte verhaal is een familievoorstelling en gaat op zaterdag 1 en zondag 2 oktober in première in het Zaantheater in Zaandam.

Pim Kraan, directeur van Save the Children: “Dat het NJMT en Save the Children elkaar vonden kan geen verrassing zijn; beide organisaties zetten zich met hart en ziel in voor de ontwikkeling van kinderen. Dat sluit prachtig aan bij het thema van Peter Pan: Het echte verhaal. De musical gaat immers over kinderen die in Nimmerland leren vertrouwen in hun droomwereld, zonder dat volwassenen het leven nodeloos ingewikkeld maken. Save the Children helpt kinderen zodat zij weer als kind kunnen leven en kunnen dromen.”

Peter Pan: Het echte verhaal
In het oude Londen woont de familie Darling. De oudste dochter Wendy leest haar broertjes John en Michael iedere avond voor. Verhalen die tot de verbeelding spreken op hun eigen eiland der fantasieën; Nimmerland. Op een avond vliegen Peter en zijn elfje Tinkerbel de kinderkamer van de Darling’s binnen. Peter bekijkt de slaapkamer alsof hij er nog nooit eerder een heeft gezien. Waarom zou je ‘s nachts in je saaie bed blijven liggen als je ook echte avonturen kunt beleven? Peter neemt de kinderen mee en samen vliegen ze door de nacht: op weg naar Nimmerland. Daar ontmoeten ze de Verloren Jongens en staan ze oog in oog met wrede piraten, bloeddorstige zeemeerminnen en heldhaftige indianen. Nimmerland blijkt gehuld in gruwelijke schoonheid. Ze komen erachter dat wanneer je gelooft in de wereld van wensen en de kracht van geluk, er geen enkele grens bestaat!

Peter Pan: Het echte verhaal gaat over vriendschap, verlangen, verantwoordelijkheid, opgroeien en volwassen zijn.

Elise Berends (Tarzan, Mamma Mia!) schreef de tekst en muziek en verzorgt de regie. Hoofdrollen zijn er voor meervoudig Musical Award-winnaar Jeroen Phaff (o.a. The Lion King), Roan Pronk (Billy Elliot de Musical), Ferron de Wit (The Sound of Music), Marc-Peter van der Maas (Disney’s Beauty and the Beast), Vincent de Lusenet (Footloose), Patricia van Haastrecht (Ordinary Days) en de NJMT-talenten Wera Misset en Bente Kruger. De cast bestaat daarnaast in totaal uit 80 talentvolle kinderen uit de opleiding van het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Kijk voor meer info op www.peterpanmusical.nl

Nationaal Jeugd Musical Theater
Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) heeft als toonaangevende musicalschool de afgelopen jaren succesvolle musicals op de Nederlandse podia gebracht als Narnia de Musical, Kruistocht in Spijkerbroek (6 Musical Award-nominaties) en Oorlogswinter de Musical. Het NJMT leidt kinderen van 3 tot 18 jaar op in dans, zang en drama en maakt musicals voor en door kinderen. In de producties spelen professionele acteurs de volwassen rollen, naast de cast vol NJMT-talenten.