Save the Children speelt mee in IKEA-campagne ‘Let’s Play’

Ieder kind heeft het recht om te leren, zich te ontwikkelen en plezier te hebben. Spelen is een basisbehoefte van kinderen en is bovendien essentieel voor de ontwikkeling in de breedst denkbare zin

Voor kinderen in Bangladesh en Ethiopië is veilig spelen niet vanzelfsprekend. Dankzij onze partner IKEA en u kunnen we dit veranderen. Want van alle knuffels, poppen, viltstiften, kinderboeken, kindermeubeltjes en ander speelgoed dat u tussen 20 november en 24 december bij IKEA koopt, maakt de IKEA Foundation 1 euro over naar o.a. Save the Children.

Save the Children zal de opbrengst van de campagne specifiek besteden aan programma’s in Bangladesh en Ethiopië die zich richten op het voorkomen van onveilige migratie van kinderen door het bevorderen van bescherming, onderwijs en spel voor kinderen.

We zijn ook dit jaar heel blij met deze actie van IKEA. We werken al meer dan 20 jaar samen en vinden het geweldig dat de IKEA Foundation ons blijft steunen, zowel om kinderen structureel te helpen als in tijden van nood.