Wat Save the Children doet voor de kinderen van Aleppo

Hoewel afgelopen week een begin is gemaakt met de evacuatie en ongeveer 8.000 mensen de hel in Aleppo hebben kunnen verlaten, gaan de gevechten momenteel nog steeds door en is de situatie uiterst fragiel.

Op dit moment hebben we ruim 4 miljoen dollar nodig om te kunnen voldoen aan de verzoeken van onze partnerorganisaties in het noordwesten van Syrië voor de meest urgente behoeften van de ontheemden, zoals kant-en-klaar voedsel, onderdak, hygiënepakketten, winterspullen en mobiele klinieken.

De ontheemden worden met de bus van Oost-Aleppo naar twee ontvangstcentra gebracht. Onze partnerorganisatie Shafak heeft de leiding in een van deze centra. De gewonden worden overgebracht naar het Bab Al Hawa ziekenhuis, de meest kritieke gevallen worden voor behandeling doorverwezen naar Turkije. Bij de ontvangstcentra worden de mensen geregistreerd en krijgen ze de belangrijkste basisbenodigdheden (kant-en-klaar voedsel, dekens, hygiënepaketten etc.). Daarna zijn ze vrij om te gaan en staan waar ze willen.

Save the Children en haar partners hebben momenteel 400 voedselpakketten en 4.500 kant-en-klaar rantsoenen klaarstaan, en er komen nog 600 pakketten voor nieuwkomers bij. Er is geld beschikbaar voor 5.000 gezinnen, dat ze naar eigen behoefte kunnen uitgeven. En er worden extra medische middelen en schoolspullen geleverd om de bestaande door Save the Children ondersteunde scholen (60) en medische faciliteiten (8) te helpen met de extra instroom.

Daarnaast zorgen we ervoor dat kinderen die alleen zijn direct veilig worden opgevangen.