Save the Children op shirt en in stadion FC Utrecht

Save the Children neemt voor één wedstrijd een prominente plek in op het trotse shirt van FC Utrecht én op de reclameborden langs het veld in de Galgenwaard. Op 5 februari stelt connectiviteitspartner Tele2 voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen de ruimte direct onder het rugnummer gratis beschikbaar aan de kinderrechtenorganisatie.

Dat Save the Children te vinden is op het FC Utrecht-shirt is niet toevallig: de club zelf levert al actief een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen in de regio. Spelers verschijnen met regelmaat op verschillende plekken in de provincie om kinderen te inspireren over het belang van beweging en gezonde voeding.

Gezond en genoeg eten is enorm belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen, maar op veel plekken is het niet vanzelfsprekend. Directeur Pim Kraan van Save the Children: “Jaarlijks sterven nog altijd 3,1 miljoen kinderen aan de gevolgen van ondervoeding – dat zijn per dag ongeveer 16 Boeings 747. Daarom steunt Save the Children kinderen tot in de meest afgelegen gebieden met voedingsrijk en genoeg eten, water, gezondheidszorg en door het geven van voorlichting. Het is prachtig om te zien dat FC Utrecht het belang van gezond eten in Nederland op de agenda zet, en dat Tele2 die twee werelden bij elkaar brengt.”

Barry Wissink, Managing Director zakelijke markt van Tele2: "Begin vorig voetbalseizoen, toen Tele2 connectiviteitspartner werd bij FC Utrecht, hebben wij meteen beloofd dat we onze sponsorrechten gaan gebruiken om goede doelen meer zichtbaarheid te geven. Omdat goede doelen niet altijd over de financiële mogelijkheden beschikken, maar het juist wel heel erg verdienen om in de schijnwerpers te staan! Net zoals Save the Children, dat zich inzet voor misschien wel het meest dierbare in deze wereld, de kinderen. Kortom een prachtige stichting die het verdient om deze spotlights te pakken. En velen gaan nog volgen!”

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, actief in ruim 120 landen. Duizenden lokale medewerkers staan dagelijks zij aan zij met kinderen die in de verdrukking zijn geraakt door uitsluiting, armoede, geweld of natuurrampen.