Save the Children blij met nieuwe wet tegen kinderarbeid

Save the Children is blij dat de Nederlandse politiek dinsdag een nieuwe stap heeft gezet in het gevecht tegen kinderarbeid wereldwijd.

De wet Zorgplicht Kinderarbeid verplicht Nederlandse bedrijven en multinationals alles op alles te zetten om te voorkomen dat ze goederen of diensten in Nederland aanbieden die met behulp van kinderarbeid tot stand zijn gekomen.

De nieuwe wet werd ingediend door Tweede Kamerlid Roelof van Laar (PvdA). Achter de schermen hebben ook medewerkers van Save the Children er samen met andere organisaties als Tony’s Chocolonely hard voor gestreden om politici te overtuigen van het belang van de wet.

Voor Save the Children, de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, is kinderarbeid onacceptabel. Wereldwijd zijn 168 miljoen kinderen slachtoffer van kinderarbeid. Dit moet stoppen zodat deze kinderen veilig kunnen opgroeien, naar school gaan en weer kind kunnen zijn.

Save the Children werkt er daarom hard aan om kinderarbeid wereldwijd te bestrijden. De organisatie biedt onder meer onderwijs en helpt ouders zich economisch te ontwikkelen zodat ze zich niet langer gedwongen voelen hun kinderen aan het werk te zetten. Ook gaan medewerkers in gesprek met bedrijven en politici om adviezen te geven waardoor beleid verbeterd kan worden. Dat gebeurt onder meer aan de hand van de Children's Rights and Business Principles.