Initiatiefwet kinderarbeid

Wereldwijd zijn 168 miljoen kinderen slachtoffer van kinderarbeid. Save the Children wil dat kinderen veilig opgroeien, naar school kunnen en weer kind kunnen zijn. Daarom steunen wij de initiatiefwet tegen kinderarbeid.

De wet verplicht bedrijven hun best te doen om te voorkomen dat zij goederen of diensten aanbieden die met behulp van kinderarbeid tot stand zijn gekomen. Doen bedrijven dit niet, dan kunnen zij boetes krijgen. Uiteindelijk kunnen bestuurders van bedrijven die meerdere keren beboet zijn, strafrechtelijk worden vervolgd. Het wetsvoorstel is nu in behandeling in de Eerste Kamer. Op 19 december wordt het besproken en zal er een stemming plaatsvinden.

In aanloop naar de behandeling is een petitie gestart die Kamerleden oproept in te stemmen met het wetsvoorstel. Voorafgaand aan het plenaire debat over de wet wordt de petitie aan de Eerste Kamer overhandigd.

Niet alleen Save the Children steunt deze initiatiefwet in de strijd tegen kinderarbeid, maar ook Tony’s Chocolonely. Kijk het filmpje van Tony’s Chocolonely om te zien waarom het wetsvoorstel zo belangrijk is.

Teken de petitie
Strijd met ons mee tegen kinderarbeid en laat je stem horen!