Jonge filmmakers vragen aandacht voor kinderen in conflict

Vier jonge filmmakers besloten met een korte fictiefilm aandacht te vragen voor kinderen in conflict. Aanstaande zondag 17 maart is de film 'The Safe Haven Project' om 23:30 uur te zien op NPO 3. 

De filmmakers werden 3 jaar geleden gegrepen door het feit dat meer dan 350 miljoen kinderen in conflictgebieden leven. Zij besloten met een korte fictiefilm aandacht te vragen voor kinderen in conflict. Op 3 februari ging The Safe Haven Project in première in het Eye Filmmuseum. Vanaf 4 februari is de film gratis te zien op TheSafeHavenProject.com en via YouTube met als doel dit thema internationaal onder de aandacht te brengen.

Korte fictieve film
“Drie jaar geleden werden Wladimir van Heester, Timo Ottevanger, Edson da Conceicao en ik -vier filmacademiestudenten- gegrepen door het nieuws dat 350 miljoen kinderen opgroeien in conflictgebieden”, vertelt Jesse van der Pluijm. “Na een eigen onderzoek bleek dit onderwerp nauwelijks te leven onder generatiegenoten. Dit inzicht bracht ons op het idee om de korte fictieve film Safe Haven te maken. In de film volgen we twee kinderen die op zoek zijn naar een veilige plek in een wereld vol oorlog. In de film creëerden we een wereld waarin plaats, tijd, religie en afkomst geen rol spelen.”

Crowdfunding
Tot verrassing van de vier initiatiefnemers sloten ruim 115 studenten zich bij het project aan en werd een succesvolle crowdfundingcampagne gestart. Met steun van o.a. Wieden Kennedy, New Amsterdam Film Company, de Nederlandse Filmacademie en de Janivo stichting lukte het om de film te maken. De opnames van de 16 minuten durende film vonden plaats in Nederland, België en Duitsland.
 
Deel de film en kom in actie
Ook gingen de makers een samenwerking aan met Save The Children, omdat wij al 100 jaar hulp bieden aan kinderen in nood en actief zijn in 120 landen, waaronder vele conflictgebieden. Van der Pluijm: “Door onze krachten te bundelen hopen we wereldwijd meer aandacht te krijgen voor kinderen die in angst en onveiligheid leven. We roepen iedereen dan ook op om de film te delen en in actie te komen via TheSafeHavenProject.com.”