Onvoorwaardelijk. Ook tijdens de coronacrisis

Wij blijven ons inzetten, help je mee?

Het coronavirus houdt een groot deel van de wereld in zijn greep. Ook in Nederland zijn strenge maatregelen van kracht om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Onze medewerkers dragen daar hun steentje aan bij, zowel in eigen land als in de rest van de wereld. Wij zijn daar waar kinderen onze hulp het hardste nodig hebben. Onvoorwaardelijk.

Op deze pagina houden we jou op de hoogte.

Veelgestelde vragen

Hoe gaan wij als organisatie om met de coronacrisis? De veelgestelde vragen en de antwoorden op een rij.
Naar de vragen

Jouw steun is, zeker nu, hard nodig!

Als we nu niets doen, kan het aantal coronabesmettingen dit jaar oplopen tot 7 miljard. En kunnen maar liefst 40 miljoen mensen overlijden.
Help je mee?

Houd aandacht voor kwetsbare kinderen

De maatregelen tegen het coronavirus hebben grote impact op leven van kwetsbare kinderen en jongeren. Wij doen een beroep op de overheid en alle Nederlanders
Lees onze oproep

Wij zijn er ook voor ouders

Zo blijf je actief

Tien leuke én leerzame tips om samen met je kinderen te doen.
Lees meer

Kinderen thuis? Deze dagplanning werkt

Wij helpen je alvast op weg om de dag op een goede manier door te komen met deze planning.
Naar de planning

Zo praat je met je kind

Hoe praat ik met mijn kinderen over het coronavirus? 7 tips.
Naar de 7 tips

Doe mee met onze voorleesactie #savewithstories

Met Save with Stories lezen bekendheden een stukje van hun favoriete kinderboek voor op social media. Wat leest ambassadeur Nadia Moussaid voor? Of Paul van Loon? 
Lees er alles over

TeamUp voor thuis

Met ons programma in Nederland 'TeamUp' weten wij hoe je kinderen in moeilijke tijden kunt steunen. Daarom hebben we onze speel- beweegoefeningen aangepast voor de coronacrisis. Voor alle kinderen van 6 tot en met 11 jaar en hun ouders in Nederland. 
DOE JE MEE?

Nieuwsberichten over corona

07-APR-2020

Save the Children lanceert grootste donatieoproep ooit om kinderen tegen corona te beschermen

01-APR-2020

Kwetsbare kinderen in de knel door sluiting scholen

01-APR-2020

Oproep aan kabinet: Zorg dat farmaceuten hun coronakennis vrijgeven

Zo bereiken we kinderen in Soedan

Jeeps met luidsprekers en uithangborden rijden door Noord-Darfur en Kordofan in Soedan om de bevolking te vertellen hoe de verspreiding van het COVID-19 virus kan worden gestopt. Een lokale toneelgroep helpt ons deze boodschap op een meer verhalende manier te delen via de lokale radio en luidsprekers in het gebied.

Wereldwijd de strijd aan tegen corona

Wij zetten alles op alles om verspreiding van het virus tegen te gaan. Waar wij al midden in de pandemie zitten, staan ontwikkelingslanden nog maar aan het begin. Als het coronavirus daar om zich heen grijpt, zijn de gevolgen helemaal rampzalig. Als we nu niets doen, kan het aantal coronabesmettingen dit jaar oplopen tot 7 miljard. In dat scenario kunnen maar liefst 40 miljoen mensen overlijden.

We hebben onze klinieken op tijd van voorraden medicijnen en beschermende middelen voor de medische staf voorzien. We geven voorlichting via de radio, tv en online, hangen posters op en rijden rond met megafoons. Ook gaan onze lokale gezondheidsmedewerkers en vrijwilligers de dorpen langs om bijvoorbeeld handenwasinstructies te geven en te wijzen op de noodzaak van afstand houden. Bovendien delen we hygiënekits uit, met onder andere zeep en handdoeken, en zorgen we voor schoon drinkwater. Elementaire zaken, die echter lang niet overal voorhanden zijn.

We kijken ook vast vooruit. Want ook op plekken in minder ontwikkelde landen, zorgen wij ervoor dat kinderen toch onderwijs kunnen blijven volgen. Ook bieden we psychosociale steun en extra bescherming. We leren kinderen om te gaan met stress en onzekerheid en begeleiden hun ouders, zodat hun huis een veilig thuis blijft.

Handen wassen? Deze kinderen laten zien hoe het moet

Wat doen we in Nederland?

Ons kantoor in Nederland heeft verschillende maatregelen genomen rondom de uitbraak van het coronavirus. Zo werken sinds maandag 16 maart alle medewerkers van Save the Children in Nederland vanuit huis. Het kantoor in Den Haag is gesloten. Al onze bijeenkomsten en reizen zijn afgelast. Ons kantoorwerk gaat echter onverminderd door, via mail, telefoon of virtuele meetings.

In Nederland stoppen wij tijdelijk, samen met War Child en Unicef, ons gezamenlijke TeamUp programma voor kinderen in opvanglocaties. Ook hebben wij in heel Nederland tot tenminste 6 april de uitvoering van onze gemeentelijke Speaking Minds trajecten voor kwetsbare en moeilijk bereikbare jongeren stop gezet. Wij blijven onze werkzaamheden op afstand uitvoeren om ook in deze tijd te zorgen dat kwetsbare en moeilijk bereikbare jongeren in Nederland niet vergeten worden. Daarnaast zijn wij bezig om na te denken over manieren waarop kwetsbare jongeren betrokken kunnen (blijven) worden bij de actuele ontwikkelingen.

Bereikbaar

Wil je ons bereiken? Dan kan dat op de vertrouwde manier, tussen 9.00 uur en 17.00 uur, via nummer  070 - 338 4444. Of per e-mail: [email protected] De verwerking van brieven en fysieke post kan wat vertraging oplopen.

Samen met onze collega's in de 120 landen waar we werken, zetten we alles op alles.

Juist tijdens deze pandemie

Ze hebben jouw hulp nodig

Doneer nu