Onvoorwaardelijk. Ook tijdens de coronacrisis

Save with Stories

Voor de miljoenen kinderen die thuiszitten door het coronavirus, starten we de voorleesactie Save with Stories. Bekendheden lezen een stukje van hun favoriete kinderboek voor op social media. Het initiatief is gestart door onze collega's in de VS. De aftrap was door actrice Jennifer Garner, ambassadeur van Save the Children daar. Zij riep haar vriendin en actrice Amy Adams op om hetzelfde te doen. Binnen 3 dagen volgden tientallen Amerikaanse bekendheden zoals zangeres Pink, Jimmy Fallon en Nathalie Portman hun voorbeeld. Alle verhalen zijn te vinden op Instagram met #savewithstories .

Ook in Nederland zijn wij samen met bekende Nederlanders van start gegaan met dit initiatief voor kinderen. Om kinderen in conflictlanden - die nooit naar school kunnen -  een hart onder de riem te steken, roepen wij op tot het geven van een donatie voor onze educatieprojecten.

Wie doen er allemaal mee?

Superleuk dat zoveel mensen meedoen aan onze voorleesactie #SavewithStoriesNL! We hebben een lijstje gemaakt met linkjes naar de video's en er ook een paar onder elkaar gezet. Goed voor heel veel voorleesplezier: 

- Presentator Pim Sedee leest een stukje uit een boek over de liefde van Jette Schröder
Milouska Meulens pakt haar favoriete boek van dit moment er bij: de Brief voor de Koning
- Lisette Wellens gaat voor Roald Dalh's De Heksen
- Joris Marseille is ook fan van Roald Dalh én gaat voor een boek over een naamgenoot: Joris en de Geheimzinnige Toverdrank
 

Ambassadeur Nadia Moussaid leest voor

Nadia Moussaid is ambassadeur van Save the Children en is onze actie gestart op haar Instagram-kanaal  @_nadiamoussaid Nadia is programmamaker bij de VPRO. Ze presenteerde talkshow De Nieuwe Maan en was één van de vaste gezichten van Brandpunt. Mondo is haar eigen tv-programma bij de VPRO over media, kunst en cultuur. 

Prinses Viktória verklapt waarom nu ook de dierentuinen dicht zijn

Prinses Viktória de Bourbon de Parme, onze beschermvrouwe, heeft ook een stukje voorgelezen uit haar favoriete boek via haar Instagram-kanaal. Het is een gedicht met geheime boodschap waarin wordt verklapt waarom nu de dierentuinen dicht zijn. Het heet ‘In Artis woont een olifant’ en is geschreven door Ted van Lieshout.

Directeur Pim Kraan leest de avonturen van Mejuffrouw Muis

Dit voorleesverhaal van Mejuffrouw Muis wordt voorgelezen door onze directeur Pim Kraan. Ook hij is thuis, net als Mejuffrouw Muis. Kijk snel hoe dit afloopt. 

Fotografe Marieke van der Velden leest een heel vies gedichtje

Bijna overal ter wereld is Marieke van der Velden geweest en heeft ze gefotografeerd. Voor ons portretteerde ze verschillende families in Somaliland. Marieke leest voor Save with Stories uit 'Snottebel Lies en andere portretten'.  Volg haar ook op @marieke.van.der.velden

Giel Beelen leest De Kleine Prins

De Kleine Prins is zo'n boek dat niet alleen voor kinderen maar ook voor volwassenen leuk is om te lezen. Radio dj Giel Beelen leest voor en doet mee met onze actie #SavewithStoriesNL op zijn Instagram-account @giels. 

Lisa Wade leest de GVR

Lisa Wade was jarenlang presentator van Het Klokhuis en won daarmee de Gouden Stuiver. Voor het programma 13 in de oorlog kreeg ze onder andere een Beeld en Geluid award voor het beste jeugdprogramma en een Internationale Emmy award nominatie. Lisa schrijft zelf boeken maar nu leest ze voor uit de GVR van Roald Dahl. doet mee met onze actie #SavewithStoriesNL op haar Instagram-account @lisawade en op haar blog.  

Jouw hulp is hard nodig

Jouw kinderen krijgen nu thuis les, maar wat als je helemaal geen school hebt? Wij blijven ons inzetten voor goed onderwijs voor alle kinderen. Want wat de wereld ook in z’n greep houdt, wij zijn er voor ze. Onvoorwaardelijk. Jij ook?

Doneer vandaag nog!

Save with Stories in de VS (in het engels)