TeamUp voor thuis - week 3

We weten hoe je kinderen in moeilijke tijden kunt steunen. Daarom hebben we onze speel- beweegoefeningen aangepast voor de coronacrisis. Ook voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar en hun ouders in Nederland. Daarom hebben onze TeamUp trainers ook deze week, week 3, weer oefeningen aangepast aan de coronacrisis. Kinderen en hun ouders of verzorgers kunnen de games veilig thuis doen. Onze trainers doen ook vanuit hun eigen huis de oefeningen op de video’s voor. 

Hieronder zie je in tien korte video’s hoe je de games doet. Veel plezier! 

01. Check in

Geef de TeamUp-yell om iedereen bij elkaar te roepen. Is iedereen er? Geef elkaar een elleboogboks! Laat zien hoe je je voelt: duim omhoog, omlaag of in het midden. Geef elkaar een complimentje.

02 - Handen wassen!

Wat is in deze tijd extra belangrijk? Handenwassen-handenwassen-handenwassen!

03. Body warm-up: dans dans dans

We beginnen altijd met een warming-up zodat jouw lichaam opgewarmd is voor andere spellen. Doe je mee met de Zuid-Afrikaanse Pata Pata dans? Maak wat ruimte en daar gaan we: links – rechts – chicken – omhoog, omhoog – naar voren en draai! Je mag natuurlijk altijd je eigen muziek kiezen.

04. Stoeispelen

Ga rug tegen rug met elkaar zitten. Tel van 3 naar 1 en roep: ‘Start’. Draai jouw lichaam om en probeer de tenen van de ander te pakken. Wie het eerste drie punten heeft!

05. Balanceren

Kan jij lopen met iets op jouw hoofd zonder het te laten vallen? Het kan een zakdoek zijn, een tasje of papier. Bepaal een begin- en eindpunt. Ga met het object op je hoofd zo snel mogelijk van A naar B. Laat je het vallen? Dan moet je opnieuw beginnen. Concentratie is heel belangrijk bij dit spel, en natuurlijk snelheid. Zet ‘m op.

06. Water en Strand

Maak een lijn door je woonkamer met bijvoorbeeld (spring)trouw, kleding of blokjes. De ene kant van de lijn is water, de andere kant is strand. Eén iemand is de leider en staat voor het trouw. Als de leider ‘water’ roept, springt iedereen met één spring naar de andere kant van de lijn. Bij ‘strand’ springt iedereen weer terug. Zegt de leider dan nog een keer strand: dan blijf je staan. Heb je het onder de knie? Dan kan je nog allemaal gekke sprongen toevoegen aan het spel zoals op één been springen of een huppeltje maken.

07. Annemaria Koekoek

Spreek een begin- en een eindpunt af in de kamer, de tuin of het balkon. Eén persoon is Annemaria. Die houdt de handen voor het gezicht. De anderen leggen hun hand op het beginpunt. Annemaria zegt: 'Annemariaaaaaaaa.... koekoek!'. Terwijl Annemaria’s stem klinkt, beweegt iedereen naar het eindpunt. Je mag pas beginnen met bewegen als Annemaria begint. Zodra Annemaria klaar is met 'koekoek' zeggen, probeert iedereen zo snel mogelijk te stoppen met bewegen. Annemaria haalt de handen van haar gezicht. Als ze dan nog iemand ziet bewegen, moet diegene terug naar het beginpunt. Geen discussie, Annemaria is de baas! Het doel is stap voor stap bij het eindpunt komen en Annemaria aan te raken. Wie dit lukt, wordt de nieuwe Annemaria. 

Achtergrond: Dit spel draait om gezag. Iedereen moet het gezag van Annemaria accepteren. Wat Annemaria zegt, is bepalend. Iedereen moet eerlijk spelen en discussie is niet toegestaan.

08. Cooling-down: Yoga

Tijdens de cooling-down komen we tot rust. We rekken en strekken ons lichaam en ademen in en uit zodat onze hartslag weer omlaag gaat. Lekker ontspannen! Doe je mee?

09. Check-out

Ga op je gemak zitten. Vertel aan iemand wat je het allerleukste vond om te doen. En wat is ook alweer heel belangrijk? Handenwassen-handenwassen-handenwassen!

10. Iets drinken

Waarom niet nog even blijven? Het was zo gezellig! Maak wat lekkers klaar, drink wat thee, water of een sapje en pak papier. Schrijf op het papier:

  1. Wat je leuk vond vandaag bij TeamUp Thuis.
  2. Wat je niet zo leuk vond bij TeamUp Thuis.
  3. Een idee wat we de volgende keer kunnen doen.
  4. Je wens voor morgen- wat zou je leuk vinden om te doen? Laat de tekeningen aan elkaar zien. Bij TeamUp vinden we het belangrijk dat we naar elkaar luisteren.