TeamUp voor thuis - week 5

We weten hoe je kinderen in moeilijke tijden kunt steunen. Daarom hebben we onze speel- beweegoefeningen aangepast voor de coronacrisis. Ook voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar en hun ouders in Nederland. Daarom hebben onze TeamUp trainers ook deze week, week 2, weer oefeningen aangepast aan de coronacrisis. Kinderen en hun ouders of verzorgers kunnen de games veilig thuis doen. Onze trainers doen ook vanuit hun eigen huis de oefeningen op de video’s voor. 

Hieronder zie je in tien korte video’s hoe je de games doet. Veel plezier! 

TeamUp Thuis - 01. Check-in

Geef de TeamUp-yell om iedereen bij elkaar te roepen. Is iedereen er? Geef elkaar een elleboogboks! Laat zien hoe je je voelt: duim omhoog, omlaag of in het midden. Geef elkaar een complimentje.

TeamUp Thuis - 02. Handen wassen

Wat is in deze tijd extra belangrijk? Handenwassen-handenwassen-handenwassen!
 

TeamUp Thuis - 03. Warming-up: Tel tot tien

Maak je lichaam warm! Doe elke tien seconden een andere oefening. Wees creatief!
 

TeamUp Thuis – 04. Pillonentrefbal

Speel het spel met z’n tweeën of in twee teams. Pak een bal of maak een bal van opgerolde plastic zakken. Pak allebei drie voorwerpen die je met de bal om kunt schoppen (bijvoorbeeld: pionnen, plastic bekertjes of knuffels). Zet deze 3 voorwerpen allebei aan je eigen kant van de ruimte, met wat ruimte tussen de voorwerpen. Probeer voetballend de voorwerpen van de ander met de bal om te schoppen. Wie heeft als eerste alle voorwerpen van de ander omver? Maak het spel moeilijker door je om te draaien en achteruit te voetballen.

TeamUp Thuis – 05. Koel blijven

Verdeel de groep in tweetallen. De ene partner maakt de andere partner aan het lachen of zijn/haar kalmte te laten verliezen (zonder aanraken/dichtbij komen). De andere richt concentreert zich en blijft koel. Wissel van partner. Na de activiteit kunnen kinderen hun ervaringen delen. Hoe blijf je koel?

TeamUp Thuis– 06. Kreeftenvoetbal

Pak een kleine bal waarmee je kan voetballen en gebruik twee stoel als doelen. Je scoort als de bal door de poten van de stoel gaat. In dit voetbalspel ga je niet rennen, maar ga op je handen en voeten zitten als een kreeft (met je buik naar boven, rug naar de grond, als je kan billen van de grond).

TeamUp Thuis – 07. Bucketbal

Speel dit spel met z’n tweeën. Pak allebei een pan (of iets anders om een bal mee te vangen) en een kleine bal. De bal kan ook een opgerolde plastic zak of paar opgerolde sokken zijn. Stop de bal in de pan en probeer hem naar de ander te gooien. Die vangt de bal ook met de pan. Kunnen jullie zo 10 keer overgooien? Maak het moeilijker door je allebei om te draaien en de bal over je hoofd te gooien. 

TeamUp Thuis – 08. Cooling-down: Tai Chi

Zoek wat ruimte en zet je voeten uit elkaar. Volg de bewegingen in de video. Adem goed in en uit bij de bewegingen. Zo wordt je weer helemaal ontspannen.
 

TeamUp Thuis – 09. Check-out

Ga op je gemak zitten. Vertel aan iemand wat je het allerleukste vond om te doen. En wat is ook alweer heel belangrijk? Handenwassen-handenwassen-handenwassen!

TeamUp at Home – 10. Iets drinken

Waarom niet nog even blijven? Het was zo gezellig! Maak wat lekkers klaar, drink wat thee, water of een sapje en pak papier. Schrijf op het papier:
1. Wat je leuk vond vandaag bij TeamUp Thuis
2. Wat je niet zo leuk vond bij TeamUp Thuis
3. Een idee wat we de volgende keer kunnen doen
4. Je wens voor morgen- wat zou je leuk vinden om te doen?
Laat de tekeningen aan elkaar zien. Bij TeamUp vinden we het belangrijk dat we naar elkaar luisteren.