Onze Jeugdambassadeur Ahmad: 'Politici, nu is het aan jullie!'

'Miljoenen kinderen leven in een conflictgebied. En dat is allesbehalve leuk. Ze hebben jullie hulp nodig.'

Duidelijke taal van onze jeugdambassadeur Ahmad (15) op woensdag 25 september, bij de Tweede Kamer. Ahmad was daar namens jou en meer dan 40.000 andere bezorgde Nederlanders die onze petitie ‘Stop de oorlog tegen kinderen’ hebben ondertekend. Samen met leerlingen van de Zuidwalschool uit Den Haag overhandigde hij die handtekeningen aan Kamerleden Isabelle Diks (GroenLinks), Martijn van Helvert (CDA) en Joël Voordewind (ChristenUnie). Zij zijn namens hun partij verantwoordelijk voor Buitenlandse Zaken en Ontwikkelingssamenwerking.

'Ik kom zelf ook uit Syrië'
Op het Plein in Den Haag stond een gebombardeerde school. Voor ons het decor voor de overhandiging, maar voor kinderen in het noordwesten van Syrië de dagelijkse realiteit. Vanwege de oorlog kunnen 650.000 Syrische kinderen op dit moment niet naar school. Ahmad weet hoe dat voelt. 'Ik kom zelf ook uit Syrië. Ik kon een half jaar lang niet naar school omdat het te gevaarlijk was. Dat vond ik heel erg.'

Politici maken belofte
De Tweede Kamerleden die de handtekeningen in ontvangst namen, hebben beloofd zich sterk te maken voor kinderen in conflictgebieden. Zij nemen dit onder andere mee in de discussies over de begroting van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Ministerie van Defensie. Wij gaan hen aan hun beloften houden! Kinderen in conflictgebieden hebben immers recht op veiligheid, gerechtigheid en praktische hulp. Daarom blijven we, in Nederland en daarbuiten, doorgaan met onze campagne #StoptheWaronChildren.