Vacature Assistant controller

(tijdelijk, 38 uur per week)

Over Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start en de kans om te leren. En we beschermen kinderen tegen misbruik, verwaarlozing en uitbuiting. 

Hoe we dat doen? Met 25.000 medewerkers zetten wij ons in zo’n 120 landen in voor kinderen. Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Save the Children is in Nederland gevestigd in Den Haag. De organisatie bestaat uit de afdelingen Internationale Programma’s, Binnenlandprogramma, Lobby en Advocacy, Communicatie, Fondsenwerving, Finance en Control en Interne Dienst en telt op dit moment ongeveer 90 medewerkers.   

Over de functie: 
De assistent controller valt  onder de afdeling Finance & Control.  De standplaats van deze functie is ons kantoor in Den Haag. De assistent controller ondersteunt de controller bij het vormgeven, beheren en uitvoeren van de financiële planning, administratie, de monitoring en rapportage.

In deze functie is de assistent controller verantwoordelijk voor: 

 • het waarnemen van de taken van de controller bij diens afwezigheid;  
 • Het opstellen en optimaliseren van de financiële rapportages en overzichten;
 • Het opstellen van de financiële data van de jaarrekening;
 • het opstellen en optimaliseren van de data met betrekking tot de programma portefeuille;
 • Ondersteuning leveren aan de Financial programma managers ten aanzien van het opstellen en analyseren van financiële overzichten;
 • Coördinatie van de werkzaamheden met betrekking tot het opstellen van de jaarrekening;
 • Het opstellen van financiële overzichten ten behoeve van de jaarrekening;
 • Het vastleggen en verbeteren van procedures in het kader van de AO/IC;
 • Het analyseren en ontwikkelen van KPI’s;
 • Ondersteuning bieden aan de Kwaliteitsmanager bij het beheren van het Kwaliteitshandboek;
 • Opstellen rapportages ten behoeve van de financiers van Save the Children.

Over jou :

 • Je hebt (minimaal) een afgeronde HBO-opleiding bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar;
 • Je hebt affiniteit met de OS-sector/ontwikkelingsproblematiek;
 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je hebt een proactieve instelling, bent analytisch, je kunt zelfstandig werken
 • Je hebt ervaring hebben met boekhoudkundige software pakketten;
 • Je bent zeer bedreven met MS Excel;
 • Gezien het internationale karakter van onze organisatie is een goede beheersing van het Engels (mondeling en schriftelijk) noodzakelijk;
 • Je bent gerechtigd om in Nederland te werken
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in of in de omgeving van Den Haag. 

Wij zien de meerwaarde van diversiteit en zetten ons in voor een inclusieve werkomgeving. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken.

Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen en tolereert of accepteert geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze wervings- en selectieprocedures.

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. 

Als je solliciteert bij Save the Children, ga je ermee akkoord dat wij gestandaardiseerde referenties conform de Inter-Agency Misconduct Disclosure afnemen. 

Wij bieden:

De mogelijkheid om je in te zetten voor miljoenen kinderen wereldwijd! Je bent onderdeel van een internationaal netwerk en komt binnen in een periode waar groei en innovatie voorop staan. Samen met een grote groep enthousiaste collega’s krijg je de kans om prachtige resultaten neer te zetten en tegelijkertijd jezelf verder te ontwikkelen. 

De functie is voor 38 uur per week, voor een periode van 18 maanden. Wij bieden een salaris dat past binnen de goede doelensector, ingeschaald volgens salarisschaal 10 (minimaal EUR 2.756, 75 en Maximaal EUR 4.430,97)  gebaseerd op een 38-urige werkweek. 

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud aan positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Informatie en solliciteren: 

Aanpassing sollicitatieproces i.v.m. het Corona-virus 

Save the Children volgt de adviezen van het RIVM m.b.t. het Corona-virus. Daarom werken de medewerkers van Save the Children grotendeels vanuit huis. Ook onze sollicitatiecommissie werkt vanuit huis. Je kunt blijven solliciteren op onze vacatures en sollicitatieprocedures blijven doorgaan. Alleen vinden sollicitatiegesprekken tijdelijk via videoverbindingen plaats. 

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Schilderinck, Manager afdeling Finance & Control .
Telefoon: 070 338 44 48 

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Sayonara Kartawirja, HR Advisor.  Telefoon 070 338 4448

Je belangstelling voor deze functie kun je uiterlijk 20 juni aanstaande kenbaar maken door het invullen van het sollicitatieformulier. 
Het opvragen van referenties kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure

Save the Children Nederland garandeert je dat we zorgvuldig omgaan met je persoonsgegevens. Wij gebruiken je persoonsgegevens uitsluitend voor het behandelen van deze sollicitatie. Na beëindiging van de sollicitatieprocedure zullen alle gegevens binnen 4 weken vernietigd worden, tenzij jij ons toestemming geeft om ze langer te bewaren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.