Conceptmanager Communicatie

Voor ons team Communicatie zijn we op zoek naar ervaren, slagvaardige Conceptmanager, die een wezenlijke creatieve bijdrage levert aan de groei van het merk Save the Children in Nederland. 

De organisatie:
Investeren in kinderen, betekent investeren in hun ontwikkeling en de toekomst van onze samenleving. Daarom strijdt Save the Children wereldwijd voor de rechten van kinderen en doet wat nodig is om onderwijs, bescherming en medische zorg te bieden aan kinderen in nood. Met 29 lid-organisaties, actief in ruim 120 landen, is Save the Children de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld. Deze lid-organisaties werven fondsen, begeleiden programma’s, geven voorlichting en lobbyen voor de borging van kinderrechten in (inter)nationaal beleid. Nederland is binnen dit netwerk een middelgrote organisatie, en heeft haar kantoor in Den Haag met 45 collega’s. Onze cultuur is informeel, snel en actiegericht en daarmee heel dynamisch. Wat er ook gebeurt, we proberen het gewoon!
 
Wie zoeken we?
In het kort, een sterke persoonlijkheid met minimaal 5 jaar passende werkervaring die een wezenlijke creatieve bijdrage levert aan de groei van het merk Save the Children Nederland. Iemand die zijn of haar ervaring vanuit een communicatieadviesbureau direct kan inzetten en met goede en uitvoerbare ideeën komt. Onze Conceptmanager zorgt ervoor dat al onze communicatie activiteiten (van actieleaflets tot crossmedia campagnes) inhoudelijk relevant zijn en zorgt tevens voor een zichtbaar en meetbaar resultaat.

  • Een strategische merkdenker die de vertaling kan maken van doelgroep/vraag naar inhoud en weet hoe je een merk moet bouwen
  • Je hebt een proactieve, resultaat gedreven houding en bent creatief en vindingrijk om in te spelen op nieuwe mogelijkheden
  • Iemand die in staat is om altijd iets mooier, beter en relevanter te maken!
  • Je bent diplomatiek en hebt analytisch en intuïtief vermogen. Je hebt je voelsprieten op de juiste plaats
  • Een tactische speler die goed kan schakelen met zowel Fondsenwervers, Lobbyisten en Programma Medewerkers
  • Je bent in het bezit van uitstekende communicatieve vaardigheden, enige tekstschrijfervaring is gewenst
 
Wij zijn bij voorkeur op zoek naar een fulltimer waarbij 1 dag thuiswerken bespreekbaar is. 4 dagen is ook een optie.
 
Save the Children voert een actief veiligheidsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag en het aanleveren van een relevante referentie.
 
Save the Children besteedt zoveel mogelijk budget aan het helpen van kinderen overal ter wereld en doet er daarom alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Om die reden liggen onze salarissen beneden de marktstandaard. 
 
Interesse?
Herken je jezelf in bovenstaand profiel, ben je geïnteresseerd en wil je deel uitmaken van een gemotiveerd team dat het verschil wil maken? Reageer dan snel. Wij werken voor deze vacature samen met Optimum Recruitment die de selectieprocedure uitvoert. Je kan je cv met motivatie naar Marjelle Vink van Optimum Recruitment sturen via [email protected]. Voor meer informatie mag je ook altijd even bellen naar 06-15156660.